Έρχονται κι άλλες ανατροπές στο “γαλάζιο” ψηφοδέλτιο της Καστοριάς

ÔÑÉÊÁËÁ-ÓÔÉÃÌÉÏÔÕÐÁ- ÅÈÍÉÊÅÓ ÅÊËÏÃÅÓ 2009-ØÇÖÏÖÏÑÉÁ .

Δεν είναι μόνο οι παραιτήσεις των γενικών γραμματέων των υπουργείων που προκαλούν αναβρασμό στο γαλάζιο στρατόπεδο της Καστοριάς, γιατί φέρνουν πιο κοντά στις εθνικές εκλογές. Αλλά και οι έκδηλες ανησυχίες του κομματικού επιτελείου, για την αποδοχή που θα έχει το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στους ψηφοφόρους της Καστοριάς, έτσι όπως εμφανίζεται μέχρι τώρα κατά 50% ανανεωμένο σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές.

Μέχρι στιγμής τα ονόματα που έχουν διαρρεύσει είναι της νυν βουλευτού Μαρίας Αντωνίου, του πρώην βουλευτή Ζήση Τζηκαλάγια, της δικηγόρου Αγνής Κανδύλη και του επίσης δικηγόρου Βασίλη Τσιφλικιωτη, χωρίς αυτό να είναι απόλυτα δεσμευτικό για την οριστική σύνθεση του ψηφοδελτίου.

Διότι σύμφωνα με πληροφορίες του kastorianiestia.gr υπάρχουν σοβαρές ενστάσεις και από τοπικά στελέχη, για άτομα που εξάντλησαν το πολιτικό τους απόθεμα και καταφεύγουν σε ανεπίτρεπτους λαϊκισμούς, για να διατηρηθούν στο προσκήνιο εκθέτοντας εαυτούς και το κόμμα!

Για αυτό προτείνεται μία επαναξιολόγηση των πάντων και ει  δυνατόν μία ριζική ανανέωση του ψηφοδελτίου, με άτομα που θα εμπνέουν εμπιστοσύνη και σοβαρότητα και σε άλλους χώρους.

Ιδιαίτερα φαίνεται να προβληματίζουν τα κομματικά στελέχη οι διαρροές που εντοπίστηκαν στις προηγούμενες εκλογές, κυρίως στα ποντιακά χωριά όπως η Διποταμία  κ.λ.π. που θεωρούνται “κάστρα” της δεξιάς όπου ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε εξωπραγματικά ποσοστά ψήφων λόγω της Ολυμπίας Τελιγιορίδου.

Αυτός είναι και ο λόγος που τελευταία άρχισαν τις βολιδοσκοπήσεις προς τον πρώην δήμαρχο του Άργους Ορεστικού Νίκο Τοτονίδη, χωρίς ωστόσο να πάρουν σαφή απάντηση από τον ίδιο αν δεν δοθούν οι απαραίτητες εγγυήσεις, οι οποίες μπορεί να μην έχουν άμεσα σχέση με εκείνον αλλά με άτομο που θα προτείνει ο ίδιος.

Σε μία τέτοια περίπτωση θα πρέπει η “Ιφιγένεια” να αναζητηθεί άμεσα ανάμεσα στα 4 μέχρι στιγμής ονόματα που έχουν διαρρεύσει.

Επειδή όμως οι εθνικές εκλογές δεν είναι ασύνδετες με τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης, δεν αποκλείεται να υπάρξουν καραμπόλες και συμβιβασμοί από αυτούς που δεν έχουν πιθανότητα εκλογής και είναι πρόθυμοι να αποδεχτούν μία έμμισθη θέση στο Δήμο η την Περιφέρεια.

Σε μία τέτοια περίπτωση θα δούμε και άλλη  ανατροπή, αυτή τη φορά στο δήμο του Άργους Ορεστικού, όπου κλονίζεται η μονοκρατορία του Π. Κεπαπτσόγλου, μετά την προσχώρηση του στο στρατόπεδο του Θ. Καρυπίδη, και αναμένεται να  αναδειχτούν νέα πρόσωπα στο προσκήνιο από τις συμμαχίες που θα προκύψουν,  να πλαισιώσουν το γαλάζιο ψηφοδέλτιο, τα οποία έχουν εξασφαλίσει τα ερείσματα για μία καλή παρουσία στο πρώτο ξεκίνημα…