Επιασαν τον αρχηγό της ρωσικής μαφίας στην Θεσσαλονίκη

Ο Νο 1 της ρωσικής μαφίας στην Ευρώπη, στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη! Μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη από τη Δευτέρα στη συμπρωτεύουσα ταυτόχρονα με διάφορες γαλλικές πόλεις για την εξάρθρωση της ρωσικής μαφίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ο αρχηγός του οργανωμένου εγκλήματος της ρωσικής μαφίας, Λάσα Σουσανασβίλι, τον όποιο ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα είχε χαρακτηρίσει «Νο 1 κακοποιό στον κόσμο».

Παρότι η ΕΛ.ΑΣ. δεν έχει κάνει ανακοινώσεις, για ευνόητους λόγους, κανείς δεν μπορεί να διαψεύσει τις μαρτυρίες δεκάδων κατοίκων της περιοχής Πυλαίας Θεσσαλονίκης, που έζησαν μια μικρή μάχη στη συμβολή των οδών Ζαΐμη και Βουλγαροκτόνου το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας.

Σύμφωνα με αυτούς, πάνοπλοι αστυνομικοί είχαν στήσει καρτέρι έξω από πολυτελή μεζονέτα όπου έμεναν κάποιοι αλλοδαποί.

Οταν οι ένοικοί της έκαναν να βγουν, οι αστυνομικοί τούς αιφνιδίασαν και ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών.

Τελικά οι δράστες παραδόθηκαν και συνελήφθησαν, αλλά έως χθες η αστυνομία τηρούσε σιγήν ιχθύος γύρω από το περιστατικό. Διέψευδε, μάλιστα, μαρτυρικές καταθέσεις περί πτήσης ελικοπτέρου στην περιοχή κατά τη διάρκεια της επιχείρησης αλλά και περί τραυματισμών από τη συμπλοκή, παρότι υπήρχαν εμφανείς κηλίδες αίματος στον δρόμο.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, επρόκειτο για μια καλά οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, κατόπιν «ερυθράς αγγελίας» (διεθνούς εντάλματος σύλληψης) που είχαν εκδώσει οι γαλλικές διωκτικές αρχές για τέσσερα άτομα. Δικαστικές πηγές επιβεβαίωσαν χθες ότι μεταξύ των καταδιωκόμενων ήταν ο Λάσα Σουσανασβιλι, που έχει εκτίσει πολυετή ποινή κάθειρξης στις φυλακές Διαβατών.

Αλλες πηγές, από την πλευρά της ΕΛ.ΑΣ., ανέφεραν στην «Εφ.Συν.» ότι «η επιχείρηση συνεχίζεται και σήμερα (σ.σ. χθες) για τον εντοπισμό και άλλων υπόπτων».