Επιστολή αναγνώστη: Μόνο με έργα τουρισμού ενδιαφέροντος μπορούμε να κρατήσουμε και να αναπτύξουμε τον τουρισμό στην Καστοριά

Πριν λίγο καιρό γινόμασταν δέκτες πολλών παραπόνων από τους οδηγούς τουριστών και λεωφορείων για την απαράδεκτη τουριστική εμφάνιση για τα παρακάτω.

ΠΡΩΤΟΝ η διαδρομή προς την Μαυριώτισσα αποτελούσε άρνηση των οδηγών να την πραγματοποιήσουν και αυτό γιατί τα διάφορα ανεξέλεγκτα κλωνάρια των δένδρων εμπόδιζαν την διέλευση και γαρτσουνούσαν τα λεωφορεία τους. Το δίκαιο αίτημα των οδηγών το μεταφέραμε στην Αντιδήμαρχο κ Ματούλα Αντωνίου η οποία άμεσα κατάλαβε το αίτημα των οδηγών, διότι ήταν απολύτως δίκαιο και πράγματι αυτό έγινε και τα δυσμενή αρνητικά σχόλεια έγιναν θετικά και οι οδηγοί μας ευχαρίστησαν για την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους, και οι τουρίστες απολαμβάνουν την ανεπανάληπτη αυτή διαδρομή.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ όλοι οι τουρίστες που επισκέπτονται την σπηλιά του δράκου και κυρίως οι οδηγοί μας ζητούσαν επίμονα την άμεση λειτουργία του αναψυκτηρίου του Αγ. Νικολάου το οποίο κατασκευάσθηκε για αυτόν τον σκοπό, για την ξεκούραση των επισκεπτών. Ευτυχώς αυτό λειτούργησε και πήραμε τα ποιο κολακευτικά σχόλια από τους τουρίστες για την λειτουργία του. Απομένει τώρα και η λειτουργία του αναψυκτηρίου της Μαυριώτισσας ώστε να διώξουμε παντελώς την αρνητική εικόνα μιας πόλης τουριστικά εγκαταλελειμένης. Τώρα εισπράτουμε τα καλύτερα από τους τουρίστες, αξίζουν τα θερμά συγχαρητήρια στον Δήμαρχο, την τουριστική του Δήμου Καστοριάς, και κυρίως στην Αντιδήμαρχο κ Αντωνίου.

Η Δημοτική αρχή για την προσέλευση περισσοτέρων τουριστών στην πόλη μας, αλλά και για την σωστή τουριστική εικόνα θα πρέπει άμεσα να κατασκευάσει ένα WC στον χώρο της Παναγίας Κουμπελίδικης και να απογορευθεί ΑΥΣΤΥΡΩΣ η στάθμευση των αυτοκινήτων στον αρχαιολογικό χώρο. Έχουμε ακούσει πολλά παράπονα από τους τουρίστες κυρίως ηλικιωμένους που διαβάζουν και μελετούν επί ώρες την Κουμπελίδικη και δεν υπάρχει ένας χώρος για τις σωματικές τους ανάγκες.

Να κατασκευασθεί για τους επισκέπτες, τουρίστες, ένα WC στον χώρο της Μαυριώτισσας, αντάξιο του χώρου.
Είναι απαραίτητη η επαναλειτουργία του <ΟΛΥΜΠΙΑ>, το καράβι ανεξαρτήτως εάν είναι ζημιογόνο, αποτελεί τουριστικό κίνητρο για την πόλη μας, γι΄αυτό θα πρέπει να ενταχθεί στην διαχείρηση της σπηλιάς του δράκου και τα έξοδα του να καλύπτονται από τα έσοδα της σπηλιάς του δράκου, άλλωστε και τα δύο αποτελούν τουριστικό κίνητρο και το ένα πρέπει να στηρίζει το άλλο, άλλωστε αυτός είναι και ο σκοπός τους.
Να δημιουργηθεί ένας κατάλληλος χώρος για τους τουρίστες του ΚΑΜΠΙΝΚ και ο χώρος αυτός είναι ο ποιο κατάλληλος στον ΝΑΚ.

Αυτά και πολλά άλλα είναι άμεσα έργα προτεραιότητας για την βελτίωση της τουριστικής εικόνας της Καστοριάς και ας αφήσουμε ότι η Καστοριά είναι η ομορφότερη πόλη στον κόσμο, αυτό είναι από την φύση της, όμως εμείς τι κάνουμε γι΄αυτήν?

Μήπως όλα αυτά και άλλα πολλά, μπορούν να αποτελέσουν κίνητρο για μια συνάντηση όλων των εμπλεκομένων φορέων και οι προτάσεις τους να αξιολογηθούν και να καταγραφούν σε λίστα έργων προτεραιότητας?

Ευχαριστώ για την φιλοξενία
Ένας Καστοριανός αναγνώστης