Καστοριά : Αποστολή στην Κύπρο για μια χούφτα like στο facebook!

Άλλη μια αποστολή των αρμοδίων του τουρισμού της Καστοριάς στην Κύπρο για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος, η οποία, όπως και οι προηγούμενες, εξαντλήθηκε σε … αναμνηστικές φωτογραφίες των μελών της αποστολής και σε ορισμένα αυτάρεσκα δελτία τύπου για πλήρη “επιτυχία”, η οποία μεταφράστηκε σε μερικές δεκάδες like στο facebook.

Χωρίς να υπάρχει ο αντίστοιχος απολογισμός με την επιστροφή ή έστω κάποια μετρήσιμα αποτελέσματα από ανάλογες αποστολές του παρελθόντος που να δικαιολογούν τα έξοδα μετακίνησης αυτών που συμμετείχαν.

Η αλήθεια είναι ότι για να υπάρχει απόδοση της τουριστικής προβολής θα πρέπει να υπάρχει και ανταγωνιστικό τουριστικό προϊόν.

Και εδώ είναι που η Καστοριά υστερεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Με ακινητοποιημένα τα δύο καραβάκια της λίμνης και εκτός λειτουργίας το ηλιακό σκάφος και τα ηλιακά ποδήλατα γιατί δεν βρέθηκε ακόμα ο φορέας που θα τα λειτουργήσει.

Διότι η φυσική ομορφιά από μόνη της και η κληρονομιά των προγόνων δεν αρκούν για να προσελκύσουν κόσμο. Χρειάζεται και ο εκσυγχρονισμός των υποδομών με καινοτόμες ιδέες, για να παραμείνει ζωντανό το ενδιαφέρον των επισκεπτών για την Καστοριά μέσα σ΄ αυτό το ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον.