Απίστευτο! Βρέθηκε υποθηκευμένο στις τράπεζες το σπίτι του ποιητή Αθανασίου Χριστόπουλου που ανήκει στον Δήμο Καστοριάς

Μια οδυνηρή έκπληξη περίμενε τους ιθύνοντες του Δήμου Καστοριάς όταν επιχείρησαν να εντάξουν στο πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) το υπό κατάρρευση αρχοντικό του ποιητή και λόγιου  Αθανασίου Χριστόπουλου (1772-1847) που βρίσκεται στο τέρμα της ομώνυμης οδού στη συνοικία Απόζαρι της Καστοριάς!

Σύμφωνα με πληροφορίες του kastorianiestia.gr η οικία Χριστόπουλου είχε εξαγοραστεί από τον Δήμο Καστοριάς την περίοδο 2001 – 2002 με το ποσό των 33 εκ. δραχμών προκειμένου να αναστηλωθεί και να αξιοποιηθεί ως επισκέψιμος χώρος πολιτιστικού περιεχομένου.

Για κάποιον άγνωστο όμως λόγο το οίκημα δεν είχε εγγραφή στο περιουσιολόγιο του δήμου και μερικά χρόνια αργότερα τέθηκε ως υποθήκη από τους κληρονόμους της οικογένειας Χριστόπουλου για την σύναψη τραπεζικού δανείου.

Παρόλα αυτά το 2013 ο δήμος Καστοριάς έκανε μία προσπάθεια αναστήλωσης του κτιρίου η οποία όμως έμεινε ημιτελής.

Τα τελευταία χρόνια πάλι ο Δήμος Καστοριάς ξεκίνησε την διαδικασία ένταξης στο πρόγραμμα Βιώσιμης  Αστικής Ανάπτυξης, αλλά σκόνταψε στην τραπεζική δέσμευση του κτιρίου και τώρα αρχίζει ένας νέος αγώνας στο παρασκήνιο για να το αποδεσμεύσει από τα ενυπόθηκα βάρη ενώ οι προθεσμίες του προγράμματος τρέχουν και δεν είναι σίγουρο ότι θα τις προλάβει…