segsgk

Ανάμεσα στους δύο Συνδέσμους της Γούνας (Του Δημήτρη Ιατρίδη)

Συνήθως η πραγματικότητα επιβάλλει τις εξελίξεις. Όσο κι αν ορισμένοι… εκτός πραγματικότητας, επιχειρούν να τις ελέγξουν με ίδια μέσα.

Και η πραγματικότητα στον κλάδο της γούνας έχει αποδείξει ότι χρεοκόπησε το μοντέλο του εσωτερικού ανταγωνισμού, με τους δύο Συνδέσμους, τις δύο Εκθέσεις και τις δύο τάσεις στην αναζήτηση αγορών για το προϊόν τους.

Η 43η Διεθνής Έκθεση Γούνας στου Συνδέσμου “Προφήτης Ηλίας” στην Καστοριά, μπορεί να μην ικανοποίησε στο έπακρο τις προδοκίες όλων των εκθετών. Απέδειξε όμως ότι αποτελεί ίσως τον μοναδικό πυλώνα για την προώθηση του προϊόντος στις διεθνείς αγορές. Και ότι αν πλαισιωθεί απ΄ όλους τους γουνοποιούς, μπορεί ο κλάδος να ανακαλύψει το “διαβατήριο” προς τον έξω κόσμο, που αναζητούσε τα τελευταία χρόνια.

Αυτό όμως το μήνυμα φαίνεται να μην πέρασε απαρατήρητο και στην άλλη πλευρά, του Συνδέσμου Ελλήνων Γουνοποιών. Η οποία μάλλον άτυπα “εξουσιοδότησε” τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Δημήτρη Κοσμίδη να αναλάβει ρόλο “γεφυροποιού” και με δημόσια δήλωσή του, από τα μέσα ενημέρωσης της Κοζάνης (sic) να λειάνει το έδαφος για την προσέγγιση των δύο Συνδέσμων της Καστοριάς!

Μάλιστα ο κ. Κοσμίδης προχώρησε ένα βήμα παρακάνω, προφανώς όχι με δική του πρωτοβουλία, θέτοντας ως όρο στην μελλοντική συμφωνία, την “αυτοδιάλυση” των δύο Συνδέσμων και την συγχώνευση εις σάρκαν μίαν, κατόπιν εκλογών….

Είχαν προηγηθεί βέβαια οι εμπρηστικές δηλώσεις από την πλευρά του ΣΕΓ, παραμονή της Έκθεσης στην Αθήνα, οι οποίες είχαν πολώσει το κλίμα ανάμεσα στους δύο Συνδέσμους. Και τώρα έρχεται η πρόταση Κοσμίδη να γεφυρώσει το χάσμα τόσων χρόνων, υπό τον όρο όλα να ξεκινήσουν από μηδενική βάση και χωρίς νικητές και ηττημένους.

Όπως σ΄ όλες τις διαπραγματεύσεις όμως, έτσι κι εδώ, υπάρχουν τα “αγκάθια” που βάζουν σε δοκιμασία τις αντοχές των δύο πλευρών. Και το πόσο έτοιμες είναι να προχωρήσουν στο μεγάλο άλμα…

Και πρώτα – πρώτα είναι η διαφορετική αντίληψη των δύο Συνδέσμων στην προβολή του προϊόντος και οι σχέσεις τους με την πόλη που το γέννησε.

Άραγε θα αποδεχθεί ο ΣΕΓ την κατάργηση της Έκθεσης στην Αθήνα και θα συμπορευθεί με τον “Προφήτη Ηλία” για την μεγένθυση της Έκθεσης στην Καστοριά;

Ή θα επιβάλλει για λόγους γοήτρου – όπως έκανε μέχρι τώρα – μια ερμαφρόδιτη κατάσταση με δύο Εκθέσεις (σε Καστοριά και Αθήνα) που θα φέρει το ίδιο αποτέλεσμα;

Γι΄ αυτό χρήσιμο είναι πριν από κάθε κίνηση και προπαντός πριν από κάθε δημόσια τοποθέτηση, να υπάρξουν διαβουλεύσεις ανάμεσα στους δύο Συνδέσμους, με όλα τα “ανοιχτά” ζητήματα στο τραπέζι. Μέχρι να οριστικοποιηθεί το πλαίσιο της σύμπραξης ή της συγχώνευσης ή όπως αλλιώς θέλουν να την ονομάσουν.

Και μέχρι τότε ας μην βιάζονται οι διάφοροι… Νίμιτς, να προεξοφλήσουν το αποτέλεσμα!


Η ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΗ ΕΣΤΙΑ

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΜΕΛΟΣ Ε.Ι.Ε.Τ.

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΝΤΥΠΟΥ 2242

ΕΔΡΑ Κορυτσάς 17, Τ.Κ. 52100 Καστοριά

Τηλ. & FAX: 2467027935

email: kasestia@otenet.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – ΕΚΔΟΤΗΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

Δημήτρης Ιατρίδης


Βρείτε μας στο facebook

Βρείτε μας στο twitter

Βρείτε μας στο instagram


ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΕΝΤΥΠΟΥ

ΤΙΜΗ ΦΥΛΛΟΥ: 1 €

ΕΤΗΣΙΕΣ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ: Εντός νομού 30€/ εκτός νομού 60€/

Δήμων – Κοινοτήτων – Οργανισμών – Τραπεζών 90€

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ: Ευρώπη 100€/ ΗΠΑ 120$/ Αυστραλία 130$/ Καναδά 120$

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: Δημοσίου 2€/εκατοστό

Δημοσίου που επιβαρύνουν ιδιώτες 5€/εκατοστό

(κοινή υπουργική απόφαση 2/28783Α/9-9-2005)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ: Σύμφωνα με τον κατάλογο

Τα ενυπόγραφα άρθρα και σχόλια εκφράζουν τις απόψεις ων συντακτών τους, οι οποίοι φέρουν και αποκλειστική ευθύνη.Newsletter

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Και μείνετε ενημερωμένοι για ότι συμβαίνει στο νομό μας και όχι μόνο


Κατηγορίες