Απελάθηκε και επέστρεψε στην Αδριανούπολη ο Τούρκος που είχε συλληφθεί στις Καστανιές του Έβρου

Ο λόγος για τον Μουσά Αλερίκ, εργαζόμενο στο Δήμο Αδριανούπολης ο οποίος το απόγευμα της Τετάρτης πέρασε τα σύνορα του Έβρου και εισήλθε στην ελληνική επικράτεια.

Τον 38χρονο παρέδωσαν στα σύνορα στις Καστανιές του Έβρου Έλληνες αστυνομικοί.

Να σημειώσουμε ότι του έχει επιβληθεί ποινή φυλάκισης 5 μηνών με 3ετη αναστολή, χρηματικό πρόστιμο 1.500 ευρώ.

Εν τω μεταξύ, θερμή υποδοχή επιφύλασσαν οι Τούρκοι όταν πέρασε τα σύνορα.

Δείτε το σχετικό βίντεο της Hurriet:

Το χρονικό

Την Τετάρτη, 2 Μαΐου, οι ελληνικές αρχές στις Καστανιές Έβρου προχώρησαν στη σύλληψη ενός άνδρα χειριστή μηχανήματος έργου του Δήμου Αδριανούπολης. Άμεση ήταν η αντίδραση του στρατού και της Ελληνικής Αστυνομίας οι οποίοι ερεύνησαν αυτή την περίεργη υπόθεση. Αρχικά οι πληροφορίες ήταν συγκεχυμένες για το αν πρόκειται για αγρότη όπως ο ίδιος ισχυρίζεται ή για Τούρκο στρατιωτικό.

Τελικώς επρόκειτο για Τούρκο πολίτη και όχι στρατιωτικό.

Η σύλληψη έγινε πολύ κοντά στην περιοχή όπου είχαν συλληφθεί από τουρκική περίπολο οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί Αγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης την 1η Μαρτίου.

Ο Τούρκος που συνελήφθη οδηγούσε γεωργικό μηχάνημα προς το τελωνείο. Παρότι του έκαναν σήμα να σταματήσει, τόσο Έλληνες στρατιώτες όσο και συνοριοφύλακες, εκείνος άλλαξε κατεύθυνση και επιχείρησε να περάσει από γεωργική περιοχή προς την Ελλάδα.

Η είδηση της σύλληψης κάνει τον γύρο των τουρκικών ΜΜΕ που έδωσαν μάλιστα στη δημοσιότητα το όνομα και τη φωτογραφία του συλληφθέντα. Πρόκειται για τον Μουσά Αλερίκ, δημοτικό υπάλληλο στην Αδριανούπολη.

Ο άνδρας οδηγήθηκε την Πέμπτη στο αυτόφωρο.

koutipandoras.gr