31346344_1967877746861035_178619808575651840_n

Καστοριά: Πώς από το Φυσικό αέριο καταλήξαμε στο… υγροποιημένο και πάει λέγοντας…

Αναπάντητα έμειναν τα ερωτήματα που έθεσαν προς τον υπεύθυνο  του  ΤΑΡ κ. Μιχάλη Γκοσλιόπουλο,  οι εκπρόσωποι του Τεχνικού Επιμελητηρίου Καστοριάς, για την παροχή φυσικού αερίου από τον αγωγό, κατά την πρόσφατη επίσκεψή τους στο βαλβιδοστάσιο που κατασκευάζεται στην περιοχή της Ποριάς του Δήμου Καστοριάς.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, που εξέδωσε η Ν.Ε. Καστοριάς του Τ.Ε.Ε., μεταξύ άλλων αναφέρει ότι “το βαλβιδοστάσιο που κατασκευάζεται στην Ποριά, είναι ένα από τα 23 κατά μήκος του αγωγού, όπου και επεξηγήθηκε ο ρόλος του στην φάση λειτουργίας του αγωγού”.

Χωρίς καμμία άλλη διευκρίνιση για τον πραγματικό ρόλο του βαλβιδοστασίου που είναι μια βαλβίδα εκτόνωσης σε περίπτωση ατυχήματος πάνω σε μία παράκαμψη τύπου bypass που θα διοχετεύει το φυσικό αέριο  από την μία πλευρά της βάνας στην άλλη.

 

Αυτό το “επίτευγμα” επιχειρεί ο ΤΑΡ, πιεζόμενος από τον περιφερειάρχη, να το παρουσιάσει ως “αναμονή” που θα συνδέεται με το δίκτυο διανομής για την παροχή φυσικού αερίου σε Καστοριά και Άργος.

 

Και αυτό γιατί ο ΤΑΡ δεν  ξεκαθαρίζει από την αρχή – για ευνόητους λόγους – ότι δεν προβλέπεται πουθενά στην διακρατική συμφωνία με την χώρα μας, η παροχή φυσικού αερίου στην Δυτική Μακεδονία και δεν πρέπει να εμπλέκεται η εταιρεία με τα επικοινωνικά παιχνίδια της τοπικής εξουσίας.

 

Τέλος στην σχετική σεναριολογία, που τροφοδοτούσε μέχρι τώρα και ο ίδιος, βάζει ο υπουργός Γ. Σταθάκης, αμέσως μετά την συνάντηση με την διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου Κ. Νοτοπούλου και την παρουσία του υφυπουργού Σ. Φάμμελλου και του περιφερειάρχη Θ. Καρυπίδη, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει “Λύνεται πλέον οριστικά το θέμα της ολοκλήρωσης του θεσμικού πλαισίου προκειμένου οι πόλεις και οι περιοχές που δεν είναι διασυνδεδεμένες με τα δίκτυα φυσικού αερίου των κεντρικών αγωγών, να μπορούν να αναπτύξουν τα δίκτυά τους με συμπιεσμένο αέριο ή υγροποιημένο φυσικό αέριο”!

Αυτή η δήλωση Σταθάκη τα λέει όλα για το τί μέλλει γενέσθαι με το φυσικό αέριο στην Δυτική Μακεδονία. Και ειδικά στους Νομούς Καστοριάς και Γρεβενών που δεν έχουν τηλεθέρμανση όπως οι άλλοι δύο.

 

Και για να φανεί… δίκαιος,  ο Γ. Σταθάκης  πρόσθεσε ότι: “Η κυβέρνηση επέλεξε να υπάρχει ενιαία τιμολόγηση ανά περιφέρεια τόσο αυτών που είναι διασυνδεμένοι στο δίκτυο όσο και των περιοχών που θα χρησιμοποιήσουν συμπιεσμένο αέριο”!

Προφανώς η Καστοριά και τα Γρεβενά ανήκουν στην δεύτερη κατηγορία που είναι απείρως προτιμότερη από την κατηγορία που είναι σήμερα, δηλ. του “κοπανιστού” αέρα…

 

 


Η ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΗ ΕΣΤΙΑ

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΜΕΛΟΣ Ε.Ι.Ε.Τ.

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΝΤΥΠΟΥ 2242

ΕΔΡΑ Κορυτσάς 17, Τ.Κ. 52100 Καστοριά

Τηλ. & FAX: 2467027935

email: kasestia@otenet.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – ΕΚΔΟΤΗΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

Δημήτρης Ιατρίδης


Βρείτε μας στο facebook

Βρείτε μας στο twitter

Βρείτε μας στο instagram


ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΕΝΤΥΠΟΥ

ΤΙΜΗ ΦΥΛΛΟΥ: 1 €

ΕΤΗΣΙΕΣ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ: Εντός νομού 30€/ εκτός νομού 60€/

Δήμων – Κοινοτήτων – Οργανισμών – Τραπεζών 90€

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ: Ευρώπη 100€/ ΗΠΑ 120$/ Αυστραλία 130$/ Καναδά 120$

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: Δημοσίου 2€/εκατοστό

Δημοσίου που επιβαρύνουν ιδιώτες 5€/εκατοστό

(κοινή υπουργική απόφαση 2/28783Α/9-9-2005)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ: Σύμφωνα με τον κατάλογο

Τα ενυπόγραφα άρθρα και σχόλια εκφράζουν τις απόψεις ων συντακτών τους, οι οποίοι φέρουν και αποκλειστική ευθύνη.Newsletter

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Και μείνετε ενημερωμένοι για ότι συμβαίνει στο νομό μας και όχι μόνο


Κατηγορίες