Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς για το Τοπικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Πολιτισμού

Στην έκδοση ψηφίσματος για το Τοπικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Πολιτισμού με θέμα:

” Γούνα, περιβάλλον και πολιτισμός” προχώρησε στη σημερινή του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Καστοριάς, ως απάντηση στις επιθέσεις που δέχτηκε τον τελευταίο καιρό η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από φιλοζωικές οργανώσεις σχετικά με το πρόγραμμα επίσκεψης των μικρών μαθητών σε γουνοποιητικές  επιχειρήσεις.

Όπως ανέφερε στην εισήγησή του ο αντιδήμαρχος πολιτισμού Λεωνίδας Παπαδημητρίου σκοπός του δικτύου είναι να εξοικειώσει τους μαθητές με τη διαδικασία δημιουργίας μιας γούνας. Και την ανάγκη αναγνώρισής  της ως τοπικού προϊόντος με πολιτιστικές, κοινωνικές και οικονομικές προεκτάσεις.

Στη συνεδρίαση έκανε παρέμβαση και ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νίκος Μπουτσιαδης ο οποίος ανέφερε ότι η Καστοριά και η γούνα είναι δύο έννοιες ταυτόσημες και ότι οι επιθέσεις που δέχεται το πρόγραμμα από τις φιλοζωικές οργανώσεις είναι εκτός πραγματικότητας διότι οι επισκέψεις των μαθητών αφορούν τα εργαστήρια και όχι τις φάρμες όπου εκτρέφονται τα γουνοφόρα ζώα.

Τέλος με πρόταση του Μανώλη Χατζησυμεωνίδη στο ψήφισμα θα συμπεριληφθεί και η ίδρυση Μουσείου Γούνας που θα στεγάζεται στο Αρχοντικό Μπασάρα.