Πρωτομαγιά 2018: Εικόνες παρακμής του River Party στο Νεστόριο

Κάποτε ήταν ο δημοφιλέστερος προορισμός χιλιάδων επισκεπτών και σημείο αναφοράς για τις πρωτομαγιάτικες εξορμήσεις. Σήμερα ο χώρος του river party στο Νεστόριο θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο.

Κατεστραμμένοι χώροι, γκρεμισμένες γέφυρες κι ένας τεράστιος βράχος που έπεσε σαν μετεωρίτης πάνω στον δρόμο από ψηλά, είναι μόνο μερικές από τις εικόνες που συνθέτουν το σκηνικό της αποσύνθεσης του river party στο Νεστόριο, λίγους μήνες πριν την έναρξη του καλοκαιρινού φεστιβάλ.

Την ίδια στιγμή στο δημοτικό συμβούλιο ξεκίνησαν οι διαδικασίες δημοπράτησης για την ανάδειξη αναδόχου μετά το αδιέξοδο που προκάλεσε η προηγούμενη σύμβαση.

Ενώ αναζητούνται κονδύλια 150 έως 200 χιλιάδες για να αποκατασταθούν οι ζημιές που προκάλεσε ο χειμώνας.

Την αισιόδοξη άποψη του δήμου ότι θα καταφέρει να κάνει όλα αυτά μέχρι το καλοκαίρι δεν φαίνεται να συμμερίζονται αρκετοί κάτοικοι του Νεστορίου οι οποίοι ζητούν να αναβληθεί για ένα χρόνο η διοργάνωση του River Party ώστε να δοθεί χρόνος για καλύτερη οργάνωση και ένα νέο ξεκίνημα από την αρχή.

Ενώ πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν να επιστρέψει η διοργάνωση του river party στο δήμο όπως όταν ξεκίνησε και έφτασε σε μεγάλα επίπεδα ακμής όσο καιρό ήταν υπό την αιγίδα του δήμου.

Η παρακμή άρχισε όταν το River Party δόθηκε σε ιδιώτες με αποτέλεσμα ο δήμος να έχει μόνο έξοδα και καθόλου έσοδα τα οποία να καλύπτουν τις διάφορεςες ανάγκες που  προέκυπταν κάθε χρόνο