prespes1
IMG-9484b9c593652df14eaf19f5e0536bf7-V
IMG_20180617_102731
18 Ιουνίου 20183min0

Με μπλόκα και ΜΑΤ “επισφραγίστηκε” η συμφωνία με τα Σκόπια!

Άγρια επεισόδια σημειώθηκαν στο Πισοδέρι μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών των ΜΑΤ την ώρα που “έπεφταν” οι υπογραφές της συμφωνίας με τα Σκόπια στο γραφικό ψαροχώρι της Μεγάλης Πρέσπας.

 

Οι διαδηλωτές που αντιδρούσαν στη συμφωνία, μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στη Βίγλα μέσω Φλώρινας , αφού ο δρόμος Καστοριάς-Πρεσπών ήταν κλειστός από τις 6 το πρωί με διαδοχικά μπλόκα της αστυνομίας που έκαναν εξονυχιστικούς ελέγχους.

 

Ακόμα και τα αυτοκίνητα των δημοσιογράφων από Καστοριά και Κοζάνη που είχαν διαπίστευση για τη συγκεκριμένη εκδήλωση αναγκάστηκαν να υποβληθούν σε 7 ελέγχους της αστυνομίας μέχρι να φτάσουν  στον προορισμό τους!

 

Η πρώτη αποτυχημένη απόπειρα να διασπαστεί το μπλόκο της Κορομηλάς έγινε από το λεωφορείο που είχε μισθώσει ο πρώην βουλευτής Ζήσης Τζηκαλάγιας το οποίο αναγκάστηκε να κατευθυνθεί στη Φλώρινα μέσω Βιτσίου.

Έτσι τα λεωφορεία των διαδηλωτών από όλες τις περιοχές της χώρας κατευθύνθηκαν μέσω Φλώρινας με τελικό προορισμό τις Πρέσπες. Αλλά στο Πισοδέρι οι κλούβες των ΜΑΤ όρθωσαν ένα αδιαπέραστο τείχος μπροστά τους.

Τότε αναγκάστηκαν να συγκεντρωθούν στο χώρο του χιονοδρομικού κέντρου για να διαδηλώσουν ειρηνικά την αντίθεσή τους για την υπογραφή της συμφωνίας.

 

Ένα τμήμα όμως από αυτούς αποπειράθηκε να σπάσει τον κλοιό των αστυνομικών και αφού υπερφαλαγγίσει το βουνό να πλησιάσει όσο γίνεται πιο κοντά στο χώρο της συμφωνίας. Τότε ξέσπασαν επεισόδια με τα ματ να κάνουν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης για να αναχαιτίσουν τους διαδηλωτές.

Η κατάσταση είχε ξεφύγει από κάθε έλεγχο επί τέσσερις ώρες περίπου.

Το αποτέλεσμα των συγκρούσεων ήταν να μεταφερθούν τουλάχιστον 12 άτομα με τραύματα στα νοσοκομεία της Καστοριάς και της Φλώρινα.

 

Τα γεγονότα στο Πισοδέρι αποδοκιμάστηκαν έντονα από το σύνολο του πολιτικού κόσμου της περιοχής ενώ ο περιφερειάρχης Θόδωρος Καρυπίδης ανέφερε στον Υπουργό των Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά κατά την επίδοση του ψηφίσματος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, χωρίς όμως να λάβει ικανοποιητική απάντηση από τον Υπουργό που έδειχνε περιχαρής για τα… γενέθλια του κυρίου Νίμιτς.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Η ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΗ ΕΣΤΙΑ

Τηλ. & FAX: 2467027935

email: kasestia@otenet.gr


Βρείτε μας στο facebook

Βρείτε μας στο twitter

Βρείτε μας στο instagram


ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΕΝΤΥΠΟΥ

ΤΙΜΗ ΦΥΛΛΟΥ: 1 €

ΕΤΗΣΙΕΣ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ: Εντός νομού 30€/ εκτός νομού 60€/

Δήμων – Κοινοτήτων – Οργανισμών – Τραπεζών 90€

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ: Ευρώπη 100€/ ΗΠΑ 120$/ Αυστραλία 130$/ Καναδά 120$

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: Δημοσίου 2€/εκατοστό

Δημοσίου που επιβαρύνουν ιδιώτες 5€/εκατοστό

(κοινή υπουργική απόφαση 2/28783Α/9-9-2005)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ: Σύμφωνα με τον κατάλογο

Τα ενυπόγραφα άρθρα και σχόλια εκφράζουν τις απόψεις ων συντακτών τους, οι οποίοι φέρουν και αποκλειστική ευθύνη.Newsletter

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Και μείνετε ενημερωμένοι για ότι συμβαίνει στο νομό μας και όχι μόνο

[contact-form-7 id=”2056″ title=”Newsletter form”]

Κατηγορίες