Μια γενικόλογη και ατεκμηρίωτη απάντηση της ΔΕΥΑΚ στις … “φήμες” για την ποιότητα του νερού στη γεώτρηση του Δισπηλιού

Με ένα τυπικό αλλά ατεκμηρίωτο  δελτίο τύπου η διοίκηση της ΔΕΥΑ Καστοριάς επιχειρεί να διασκεδάσει την απήχηση που είχε το δημοσίευμα της Καστοριανής Εστίας για ένα τόσο σοβαρό θέμα.

 

Χωρίς να αναφέρει πουθενά και με συγκεκριμένα στοιχεία τα ευρήματα των αναλύσεων  του νερού από τη γεώτρηση. Ούτε να ενημερώσει τους καταναλωτές για το λόγο που ζήτησε από τον Αντιπεριφερειάρχη να χρηματοδοτήσει την υδροδότηση του Δισπηλιού από το δίκτυο του ΒΙΠΑ με  καινούργιο αγωγό.

 

Επίσης η ΔΕΥΑΚ μάλλον σκόπιμα αποκρύπτει το γεγονός ότι το 2014 της επιβλήθηκε πρόστιμο  ύστερα από καταγγελίες των κατοίκων των Αμπελοκήπων για τη  ρύπανση του ρέματος Γκιόλε από το βιολογικό καθαρισμό της ο οποίος βρίσκεται στην ίδια περιοχή.

 

Δείτε το δελτίο τύπου της ΔΕΥΑΚ

 

ΚΑΣΤΟΡΙΑ 24-06-2018

Με αφορμή φήμες περί ακαταλληλότητας του νερού ύδρευσης του Δισπηλιού, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, ότι γίνονται όλοι οι προβλεπόμενοι έλεγχοι που αφορούν την ποιότητα του. Το νερό του δικτύου ύδρευσης του Δισπηλιού, σύμφωνα με τις τελευταίες αναλύσεις χαρακτηρίζεται ώς πόσιμο.
Η ΔΕΥΑΚ έχει την αρμοδιότητα της διαχείρισης της ύδρευσης του Δήμου Καστοριάς, άρα και την αποκλειστική ευθύνη της ενημέρωσης των καταναλωτών της για θέματα σχετικά με την ποιότητα των υδάτων ύδρευσης.
Η επιχείρηση στελεχωμένη με κατάλληλο επιστημονικό προσωπικό, πληροί όλες τις προδιαγραφές και ακολουθεί όλα τα πρότυπα και τις διαδικασίες που καθορίζονται απο την Εθνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Πρωταρχικός μας στόχος είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας, κάνοντας όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς την κατεύθυνση αυτή.
Εάν απο τους ελέγχους διαπιστωθεί οποιαδήποτε απόκλιση απο τα πρότυπα ποιότητας νερού, θα προβούμε άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες με σκοπό πάντα την προστασία των καταναλωτών.
Παρακαλούμε για την ενημέρωση του κοινού.

 

Τομέας Ενημέρωσης Δ.Ε.Υ.Α.Κ.