Ο Προοδευτικός Σύλλογος Κυριών Καστοριάς, τίμησε τον κ. Νίκο Πιστικό στην γιορτή του πατέρα (φωτό – βίντεο)

Με αφορμή την Γιορτή του Πατέρα ο Προοδευτικός Σύλλογος Κυριών Καστοριάς τίμησε τον πατέρα και καλλιτέχνη κ. Νίκο Πιστικό σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Αρχοντικό Τσιατσιαπά.

Ο κ. Νίκος Πιστικός είναι γνωστός για τις δημιουργίες του με τα αρχοντικά της Καστοριάς σε μικρογραφίες- μακέτες.

Στην εκδήλωση μίλησε η ψυχολόγος Αλεξάνδρα Κόλκα για τη σχέση πατέρα και παιδιού.

Ενώ για τη ζωή και το έργο του κ. Πιστικού μίλησαν ο Εκδότης της Καστοριανής Εστίας Δημήτρης Ιατρίδης και ο δάσκαλος Δημήτρης Παναγιωτίδης ιδιοκτήτης του μουσείου Κέρινων Ομοιομάτων στο Μαυροχώρι όπου φιλοξενούνται τα έργα του κ. Νίκου Πιστικού.

 

Φανερά συγκινημένος ο κ. Πιστικός που τώρα διάγει το 95ο έτος της ηλικίας του δήλωσε ότι είναι μια από τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής του αυτή η αναγνώριση του έργου του.

 

Ο Δημήτρης Ιατρίδης αναφέρθηκε στη γνωριμία του με τον Νίκο Πιστικό μέσα από τις αφηγήσεις του για την Παλιά Καστοριά που δεν υπάρχει πια, οι οποίες δημοσιεύθηκαν σε 60 περίπου συνέχειες στην Καστοριανή Εστία.

 

Ενώ ο Δημήτρης Παναγιωτίδης αναφέρθηκε σε άγνωστες πτυχές της ζωής του Νίκου Πιστικού και τις περιπέτειες που είχαν τα έργα του μέχρι να καταλήξουν στο μουσείο του.

 

Τέλος ο Προοδευτικός Σύλλογος απένειμε τιμητική διάκριση στον Νίκο Πιστικό για την προσφορά του στην αρχιτεκτονική και πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας.

 

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης υπήρχαν στην αίθουσα μερικά από τα έργα του που θαύμασαν για μια ακόμη φορά όσοι παραβρέθηκαν εκεί.