9 Ιουνίου 20181min0

Όλα όσα συνέβησαν στο συλλαλητήριο της Καστοριάς για την Μακεδονία (βίντεο)

Βροντερό μήνυμα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και το αδιαπραγμάτευτο του ονόματος, έστειλαν οι πολίτες της Καστοριάς που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο της π. Τετάρτης μπροστά από το κτήριο της Αντιπεριφέρειας.

Η συγκέντρωση ήταν εξαιρετικά μεγάλη, με παλμό και χειροκροτήματα σε κάθε αναφορά για την ελληνικότητα της Μακεδονίας από την πλευρά των ομιλητών.
Χωρίς να απουσιάσουν, βέβαια και οι εκδηλώσεις αποδοκιμασίας κάθε φορά που ακούγονταν ονόματα πολιτικών προσώπων τα οποία με την στάση τους προκαλούν αρνητική επίδραση στον κόσμο.

Τα συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν κυρίως το “Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική”, “Το όνομα είναι η ψυχή μας” και “Δεν διαπραγματευόμαστε”.

Στο συλλαλητήριο χαιρετισμό απηύθυνε ο Μητροπολίτης Καστοριάς κ. Σεραφείμ με εκτενή αναφορά στον Γερμανό Καραβαγγέλη και τον ρόλο της Εκκλησίας κατά την διάρκεια του Μακεδονικού Αγώνα.

Ενώ η Μητροπολίτης Κοζάνης κ. Παύλος προκάλεσε ρίγη συγκίνησης στο συγκεντρωμένο πληθος με τον “πολιτικό” λόγο που εκφώνησε, βάζοντας πολλές φορές τον “δάκτυλο επί των τύπων των ήλων”, ακόμα και σε αμφιλεγόμενες πτυχές της ιστορίας του μακεδονικού ζητήματος.

Κάθετα αντίθετοι σε οποιαδήποτε παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας και παραγώγων του, εμφανίστηκαν οι δήμαρχοι Καστοριάς Ανέστης Αγγελής και Νεστορίου Πασχάλης Γκέτσιος.

Ενώ ο αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Αδαμόπουλος κατηγόρησε τους κυβερνητικούς αξιωματούχους που θεωρούν “εθνικιστές και ακροδεξιούς” όσους υπερασπίζονται τα εθνικά δίκαια και την ελληνικότητα της Μακεδονίας!

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν η εκπαιδευτικός και συγγραφέας κ. Σόνια Ευθυμιάδου – Παπασταύρου, η οποία έκανε μια εκτενή ιστορική αναδρομή στις συνθήκες κάτω από τις οποίες διαμορφώθηκε το πρόβλημα με την ονομασία των Σκοπίων και τον σφετερισμό του ονόματος της Μακεδονίας από ένα ετερόκλητο κράτος με ιστορία ολίγων ετών.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Η ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΗ ΕΣΤΙΑ

Τηλ. & FAX: 2467027935

email: kasestia@otenet.gr


Βρείτε μας στο facebook

Βρείτε μας στο twitter

Βρείτε μας στο instagram


ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΕΝΤΥΠΟΥ

ΤΙΜΗ ΦΥΛΛΟΥ: 1 €

ΕΤΗΣΙΕΣ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ: Εντός νομού 30€/ εκτός νομού 60€/

Δήμων – Κοινοτήτων – Οργανισμών – Τραπεζών 90€

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ: Ευρώπη 100€/ ΗΠΑ 120$/ Αυστραλία 130$/ Καναδά 120$

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: Δημοσίου 2€/εκατοστό

Δημοσίου που επιβαρύνουν ιδιώτες 5€/εκατοστό

(κοινή υπουργική απόφαση 2/28783Α/9-9-2005)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ: Σύμφωνα με τον κατάλογο

Τα ενυπόγραφα άρθρα και σχόλια εκφράζουν τις απόψεις ων συντακτών τους, οι οποίοι φέρουν και αποκλειστική ευθύνη.Newsletter

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Και μείνετε ενημερωμένοι για ότι συμβαίνει στο νομό μας και όχι μόνο

[contact-form-7 id=”2056″ title=”Newsletter form”]

Κατηγορίες