Άδικη η πρόταση της Ακαδημαϊκής Επιτροπής για τις σχολές στην Καστοριά

Στο πλαίσιο της  αναδιάρθρωσης των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της Δυτικής Μακεδονίας και κατόπιν της κατανομής των Σχολών που προτάθηκαν από την Ακαδημαϊκή Επιτροπή  για την Π.Ε. Καστοριάς, ο Αντιπεριφερειάρχης  Καστοριάς

Σωτήρης Αδαμόπουλος κάλεσε σε σύσκεψη τους τοπικούς φορείς  στο γραφείο του, στις 17 Ιουλίου 2018,  προκειμένου να εκφράσουν όλοι  τις απόψεις τους.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς ανοίγοντας τη σύσκεψη και καλωσορίζοντας όλους τους συμμετέχοντες,  χαρακτήρισε ως ά δ ι κ η την πρόταση της ακαδημαϊκής επιτροπής. Αδικία τόσο ως προς  το πρόσφατο παρελθόν,  με το θέμα της Αρχιτεκτονικής Σχολής,  αλλά και ως προς το παρόν, αφού με τον προτεινόμενο σχεδιασμό, η Καστοριά αλλά και τα Γρεβενά, θα έχουν λιγότερα τμήματα σε σχέση  με τις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες της Δυτικής  Μακεδονίας και συνεπώς λιγότερους φοιτητές.

«Θέλουμε να διεκδικήσουμε παραπάνω τμήματα από αυτά τα οποία μας προτείνει                  η Ακαδημαϊκή Επιτροπή.  Αυτό το οποίο μπορώ να πω με σιγουριά είναι  πως                      θα διεκδικήσουμε το Μαθηματικό Τμήμα,  αλλά και τη Σχολή  Θετικών Επιστημών, μαζί με ακόμα ένα τμήμα, ενδεχομένως το Φυσικό. Θεωρώ πως αυτή θα ήταν η δίκαιη εξέλιξη», σημείωσε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του ο κ. Αδαμόπουλος.

 

Παρόντες  στη σύσκεψη ήταν η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς Ολυμπία Τελιγιορίδου, η Βουλευτής Ν.Δ. Καστοριάς Μαρία Αντωνίου, ο Δήμαρχος Καστοριάς Ανέστης Αγγελής, ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, ο Δήμαρχος Νεστορίου Πασχάλης Γκέτσιος, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι. Να σημειωθεί πως στη σύσκεψη κλήθηκε να παρευρεθεί και η Ακαδημαϊκή Επιτροπή, ωστόσο μέσω επιστολής του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, έγινε γνωστό πως δεν θα υπάρξει  καμία δημόσια τοποθέτηση μέχρι ολοκλήρωσης των τελικών αποφάσεων.