περιβαλλον-καστορια-701x188

Ανακοίνωση του Συλλόγου «Φίλοι του Περιβάλλοντος» για το νερό στο Δισπηλιό

H παρουσία επικίνδυνων χημικών στοιχείων  που ανιχνεύτηκαν  στο νερό στην περιοχή  του Δισπηλιού,  αναδεικνύουν την ύπαρξη ενός σημαντικού και ιδιαίτερα επικίνδυνου  προβλήματος, τόσο  για την δημόσια υγεία,  όσο και για το  οικολογικό μας σύστημα. Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που στην περιοχή γίνεται λόγος – αν και αυτή τη φορά υπάρχουν επίσημα στοιχεία- για  μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα, ωστόσο απ΄ ότι φαίνεται κανείς δεν έλαβε σοβαρά τις ανησυχίες κατοίκων και φορέων.

Δεν είμαστε σε θέση ακόμη να γνωρίζουμε τα ακριβή αίτια αυτής της μόλυνσης, ούτε αν το γεγονός αυτό περιορίζεται γεωγραφικά στην συγκεκριμένη περιοχή ή υπάρχουν και άλλοι υδροφόροι ορίζοντες στο νομό μας  που έχουν μολυνθεί. Ωστόσο, με αφορμή το γεγονός αυτό, καλούμε όλους τους υπεύθυνους και αρμόδιους για τη δημόσια υγεία και την προστασία του περιβάλλοντος να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα, όχι μόνο για την εξομάλυνση της κατάστασης και αποκατάστασης του δικτύου ύδρευσης στο Δισπηλιό, αλλά κυρίως  για να αποκαλυφθούν  οι αιτίες που προκάλεσαν την μόλυνση των υδάτων ώστε το πρόβλημα να αντιμετωπιστεί και να εξαλειφτεί, προστατεύοντας το οικολογικό μας σύστημα και κυρίως τη δημόσια υγεία.

Ο  Σύλλογος θα παρακολουθεί τις εξελίξεις για το θέμα αυτό με ιδιαίτερο ενδιαφέρον .Η αγάπη και η προστασία για το περιβάλλον είναι αγάπη και προστασία για την ίδια τη ζωή, τη δικιά  μας και των παιδιών μας.


Η ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΗ ΕΣΤΙΑ

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΜΕΛΟΣ Ε.Ι.Ε.Τ.

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΝΤΥΠΟΥ 2242

ΕΔΡΑ Κορυτσάς 17, Τ.Κ. 52100 Καστοριά

Τηλ. & FAX: 2467027935

email: kasestia@otenet.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – ΕΚΔΟΤΗΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

Δημήτρης Ιατρίδης


Βρείτε μας στο facebook

Βρείτε μας στο twitter

Βρείτε μας στο instagram


ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΕΝΤΥΠΟΥ

ΤΙΜΗ ΦΥΛΛΟΥ: 1 €

ΕΤΗΣΙΕΣ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ: Εντός νομού 30€/ εκτός νομού 60€/

Δήμων – Κοινοτήτων – Οργανισμών – Τραπεζών 90€

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ: Ευρώπη 100€/ ΗΠΑ 120$/ Αυστραλία 130$/ Καναδά 120$

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: Δημοσίου 2€/εκατοστό

Δημοσίου που επιβαρύνουν ιδιώτες 5€/εκατοστό

(κοινή υπουργική απόφαση 2/28783Α/9-9-2005)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ: Σύμφωνα με τον κατάλογο

Τα ενυπόγραφα άρθρα και σχόλια εκφράζουν τις απόψεις ων συντακτών τους, οι οποίοι φέρουν και αποκλειστική ευθύνη.Newsletter

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Και μείνετε ενημερωμένοι για ότι συμβαίνει στο νομό μας και όχι μόνο


Κατηγορίες