αρχείο λήψης (15)
IMG_20180722_194738

Καταγγελία του Θωμά Θώμου: Παράνομη η δεύτερη γεώτρηση του Δισπηλιού

Σοβαρές καταγγελίες ακούστηκαν από τον Πολιτικό Μηχανικό Θωμά Θώμου κάτοικο Δισπηλιού στη χθεσινή γενική συνέλευση των κατοίκων σχετικά με τους χειρισμούς της ΔΕΥΑΚ στο θέμα του δικτύου ύδρευσης από το 2014 μέχρι σήμερα.

 

Συγκεκριμένα ο κ. Θώμου κατήγγειλε ότι από το 2014 υπήρχαν ενδείξεις για την ύπαρξη της συγκεκριμένης χημικής ουσίας στο νερό των γεωτρήσεων αλλά το ήξερε μόνο μια μικρή ομάδα ανθρώπων και το αποσιωπούσε!

Το 2016 όταν βρέθηκε μολυσμένο νερό στην πρώτη γεώτρηση, η ΔΕΥΑΚ με πρόεδρο τον Ζαχαρία Παύλου προχώρησε χωρίς άδεια σε δεύτερη γεώτρηση που ήταν παράνομη γιατί ήταν σε απόσταση μικρότερη των 300 μέτρων από την πρώτη.

 

Το απόγευμα της Παρασκευής 13 Ιουλίου δεν είχαν ενημερωθεί όλοι οι κάτοικοι του Δισπηλιού για το πρόβλημα με αποτέλεσμα να υπάρχει μάνα που τάϊσε το παιδί της κρέμα και νοικοκυρά που ζύμωσε ψωμί εκείνη την ημέρα.

Για τον έλεγχο των αδειών των επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν τη συγκεκριένη χημική ουσία ο κ. Θώμου είπε χαρακτηριστικά ότι όλες οι άδειες στηρίζονται σε μία σύμβαση που παίρνει η επιχείρηση από μία εταιρεία ανακύκλωσης για ένα χρόνο και μετά διακόπτει την συνεργασία γιατί δεν πληρώνει!

Επίσης αναφέρθηκε στον Περιφερειάρχη Θ. Καρυπίδη και στη Βουλευτή Ολυμπία Τελιγιορίδου οι οποίοι δήλωναν ότι είχε εξασφαλίσει ο καθένας από 170.000 ευρώ για τον αγωγό ύδρευσης του Δισπηλιού και στο τέλος φάνηκε ότι … “μας περίσσεψαν 170.000 € επιπλέον”.

 

Τέλος ζήτησε κάτω από τις επευφημίες όλων των κατοίκων την παραίτηση του Προέδρου της ΔΕΥΑΚ Γιώργου Μπαμπάκου ο οποίος από τη μια δήλωνε αναρμόδιος στο δημοτικό συμβούλιο και από την άλλη υπερήφανος για τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα.

 


Η ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΗ ΕΣΤΙΑ

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΜΕΛΟΣ Ε.Ι.Ε.Τ.

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΝΤΥΠΟΥ 2242

ΕΔΡΑ Κορυτσάς 17, Τ.Κ. 52100 Καστοριά

Τηλ. & FAX: 2467027935

email: kasestia@otenet.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – ΕΚΔΟΤΗΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

Δημήτρης Ιατρίδης


Βρείτε μας στο facebook

Βρείτε μας στο twitter

Βρείτε μας στο instagram


ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΕΝΤΥΠΟΥ

ΤΙΜΗ ΦΥΛΛΟΥ: 1 €

ΕΤΗΣΙΕΣ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ: Εντός νομού 30€/ εκτός νομού 60€/

Δήμων – Κοινοτήτων – Οργανισμών – Τραπεζών 90€

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ: Ευρώπη 100€/ ΗΠΑ 120$/ Αυστραλία 130$/ Καναδά 120$

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: Δημοσίου 2€/εκατοστό

Δημοσίου που επιβαρύνουν ιδιώτες 5€/εκατοστό

(κοινή υπουργική απόφαση 2/28783Α/9-9-2005)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ: Σύμφωνα με τον κατάλογο

Τα ενυπόγραφα άρθρα και σχόλια εκφράζουν τις απόψεις ων συντακτών τους, οι οποίοι φέρουν και αποκλειστική ευθύνη.Newsletter

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Και μείνετε ενημερωμένοι για ότι συμβαίνει στο νομό μας και όχι μόνο


Κατηγορίες