laikisuspeirosi

Λαϊκή Συσπείρωση: Μπήκαν φίλτρα στη δεξαμενή των Αμπελοκήπων πριν δύο χρόνια

Στη συνεδρίαση της 3ης Ιουλίου 2018 του Δημοτικού Συμβουλίου Άργους Ορεστικού, απευθύναμε ερώτημα προς τη διοίκηση, με αφορμή δημοσιεύματα που αφορούσαν στην καταλληλότητα του πόσιμου νερού στην περιοχή του Δισπηλιού.

Ήταν η τρίτη φορά που θέταμε σχετική ερώτηση καθώς, πριν δύο χρόνια κατά την ολοκλήρωση έργου υδροδότησης της κοινότητας Αμπελοκήπων, περιήλθε σε γνώση μας παραλαβή από τον Δήμο «δεξαμενών», για τις οποίες η διοίκηση δήλωνε άγνοια και οι οποίες εκ των υστέρων μας γνωστοποιήθηκε πως ήταν φίλτρα ενεργού άνθρακα.

 

Λίγους μήνες μετά, ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο απόφαση αποδοχής δωρεάς των συγκεκριμένο φίλτρων, από μεγάλη επιχείρηση της περιοχής προς τον Δήμο.

Τότε απευθύναμε εκ νέου σχετική ερώτηση και λάβαμε την απάντηση πώς τα συγκεκριμένα φίλτρα ήταν απαραίτητα για τη διασφάλιση της ποιότητας του νερού, λόγω ανίχνευσης μιας ουσίας -προϊόν βιομηχανικής επεξεργασίας- την οποία τα συγκεκριμένα φίλτρα μπορούν να δεσμεύσουν.

 

Ρωτήσαμε λοιπόν, κατά πόσο το νερό στην περιοχή εξακολουθεί να είναι ασφαλές και εάν η επιβάρυνση του με τη συγκεκριμένη ουσία θέτει ερωτήματα για την ασφάλεια της χρήσης του νερού σε γεωργική χρήση το οποίο προέρχεται από γεωτρήσεις, όπου προφανώς δεν μεσολαβούν τα φίλτρα.

 

Οι απαντήσεις που λάβαμε, πάντα διαβεβαίωναν πώς τίποτα δεν πρέπει να μας ανησυχεί και μάλιστα πως τα πρόσφατα δημοσιεύματα αφορούσαν παλαιότερη υπόθεση που δεν συνδέεται με εκείνη της γεώτρησης στο Δήμο μας.

 

Δεν έχουμε στη διάθεση μας άλλα στοιχεία πέραν των διαβεβαιώσεων από τα πλέον επίσημα χείλη, πώς δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Τα ίδια βέβαια έλεγε και η ανακοίνωση της ΔΕΥΑ-Καστοριάς προ δεκαπενθημέρου και τώρα σπεύδει να προειδοποιήσει για την ακαταλληλότητα του νερού.

Σε κάθε περίπτωση, αδιαπραγμάτευτη και πάγια θέση μας αποτελεί πώς το νερό και συνολικότερα το περιβάλλον αποτελούν λαϊκό αγαθό, τα οποία οφείλουμε να διαφυλάσσουμε και να υπερασπιζόμαστε, με αίσθημα ευθύνης, προς τις σημερινές και τις επόμενες γενιές από τις οποίες τα δανειστήκαμε.

Η μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα είναι έγκλημα που δεν αποκαθίσταται και μέριμνα της πολιτείας και του λαού θα πρέπει να είναι η αποτροπή άλλα κυρίως η με κάθε μέσο ελαχιστοποίηση της δυνατότητας του οποιουδήποτε, από παραλείψεις ή εσκεμμένα να προκαλέσει βλάβη στο περιβάλλον.

Να γίνουν άμεσα εκτεταμένοι έλεγχοι σε επιφανειακά νερά και στις γεωτρήσεις ύδρευσης και άρδευσης της περιοχής και να υπάρξει ενημέρωση για τα αποτελέσματα που θα προκύψουν.

Λαϊκή Συσπείρωση, Δήμου Άργους Ορεστικού


Η ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΗ ΕΣΤΙΑ

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΜΕΛΟΣ Ε.Ι.Ε.Τ.

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΝΤΥΠΟΥ 2242

ΕΔΡΑ Κορυτσάς 17, Τ.Κ. 52100 Καστοριά

Τηλ. & FAX: 2467027935

email: kasestia@otenet.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – ΕΚΔΟΤΗΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

Δημήτρης Ιατρίδης


Βρείτε μας στο facebook

Βρείτε μας στο twitter

Βρείτε μας στο instagram


ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΕΝΤΥΠΟΥ

ΤΙΜΗ ΦΥΛΛΟΥ: 1 €

ΕΤΗΣΙΕΣ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ: Εντός νομού 30€/ εκτός νομού 60€/

Δήμων – Κοινοτήτων – Οργανισμών – Τραπεζών 90€

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ: Ευρώπη 100€/ ΗΠΑ 120$/ Αυστραλία 130$/ Καναδά 120$

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: Δημοσίου 2€/εκατοστό

Δημοσίου που επιβαρύνουν ιδιώτες 5€/εκατοστό

(κοινή υπουργική απόφαση 2/28783Α/9-9-2005)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ: Σύμφωνα με τον κατάλογο

Τα ενυπόγραφα άρθρα και σχόλια εκφράζουν τις απόψεις ων συντακτών τους, οι οποίοι φέρουν και αποκλειστική ευθύνη.Newsletter

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Και μείνετε ενημερωμένοι για ότι συμβαίνει στο νομό μας και όχι μόνο


Κατηγορίες