Μετά το Δισπηλιό, η δικαστική έρευνα για το νερό επεκτείνεται και προς Αμπελόκηπους, Μηλίτσα, Κωσταράζι

Σύμφωνα με πληροφορίες του  kastorianiestia.gr  μετά το Δισπηλιό η δικαστική έρευνα για το νερό επεκτείνεται και προς την περιοχή Αμπελοκήπων – Μηλίτσα – Κωσταράζι, που υδρεύονται από τον ίδιο υδροφορέα.

 

Αφορμή για αυτό στάθηκε η δημοσίευση του kastorianiestia.gr  της από 23-1-2017 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Άργους Ορεστικού, σύμφωνα με την οποία, μια ιδιωτική εταιρεία έκανε γνωστό ότι παραχωρεί για 20 χρόνια, την χρήση φίλτρων ενεργού άνθρακα στο εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης της περιοχής για ” να επιλυθεί το υπάρχον πρόβλημα” (;).

 

Κάτι που αποτελεί αυταπόδεικτη παραδοχή του προβλήματος από τον Δήμο Άργους Ορεστικού, η οποία όμως δεν κοινοποιήθηκε τότε στις αρμόδιες αρχές  ούτε ενημερώθηκαν οι κάτοικοι και οι καλλιεργητές της περιοχής.

 

Την απρονοησία εκείνη του δήμου πληρώνουν σήμερα οι παραγωγοί των Αμπελοκήπων που δέχονται τεράστιο πλήγμα στη διάθεση των προϊόντων τους από τις λαϊκές αγορές.

 

Για το λόγο αυτό ο Δήμος Άργους Ορεστικού εξέδωσε εσπευσμένα ένα δελτίο τύπου με τις τελευταίες μετρήσεις του πόσιμου νερού και ο δήμαρχος Πάνος Κεπαπτσόγλου επισκέφτηκε την περασμένη Κυριακή τους τρεις  οικισμούς για να καθησυχάσει τους κατοίκους.

Χωρίς όμως να γίνεται καμία αναφορά ούτε υπάρχουν αποτελέσματα στο νερό άρδευσης παρόλο που ο Δήμος είχε καλέσει δημόσια τους ιδιοκτήτες γεωτρήσεων να προσκομίσουν δείγματα νερού για να γίνουν δωρεάν αναλύσεις από το δήμο.

Ενώ σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων που πήγαν δείγματα νερού στο δήμο οι αρμόδιοι αρνήθηκαν να τα παραλάβουν επειδή δεν υπάρχουν χρήματα όπως τους είπαν χαρακτηριστικά!