Με 42 μεταπτυχιακούς φοιτητές το 8ο Θερινό Πανεπιστήμιο Βυζαντινών Σπουδών στην Καστοριά

Με εξαιρετική επιτυχία ξεκίνησε τις εργασίες του στο Αρχοντικό Μπασάρα στην Καστοριά το 8ο Θερινο Πανεπιστήμιο Βυζαντινών Σπουδών, που διοργανώνει το Σωματείο «Βυζαντινή Οικουμένη» σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Παρισιού.

Είναι η δεύτερη εβδομάδα μαθημάτων  μετά την Θεσσαλονίκη, του θερινού πανεπιστημίου με τίτλο «Απολαύσεις στο Βυζάντιο» και θα διαρκέσει 5 μέρες.

 

Σ΄ αυτό συμμετέχουν 42 μεταπτυχιακοί φοιτητές και υποψήφιοι διδάκτορες βυζαντινής ιστορίας και αρχαιολογίας από τη Γαλλία, την Ελλάδα, την Ελβετία, την Αργεντινή, την Ιταλία, τη Βουλγαρία, τις ΗΠΑ, τη Ρουμανία, την Ισπανία, την Κίνα, την Ουγγαρία, την Νότια Κορέα, τον Καναδά, την Κύπρο, την Αλγερία, την Πολωνία, το Μεξικό, την Σερβία και τη Ρωσία.

 

Χθες έγινε στον αύλειο χώρο του Αρχοντικού Μπασάρα η έναρξη των μαθημάτων, ενώ στον εσωτερικό χώρο λειτουργούσε έκθεση φωτογραφίας με θέμα: «Άγιον Όρος: Κατ’ εικόνα του φωτογραφικού βλέμματος»

 

Η έλευση του Πανεπιστημίου στην Καστοριά οφείλεται σε πρωτοβουλίες που ανέλαβε το προηγούμενο διάστημα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ολυμπία Τελιγιορίδου μετά την επίσκεψή της στον Οικουμενικό Πατριάρχη κκ Βαρθολομαίο σε συνεργασία με την βυζαντινολόγο Φλώρα Καραγιάννη, τον Αρχιμανδρίτη και Βιβλιοφύλακα των Πατριαρχείων Αγαθάγγελο Σίσκο και  τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Παρισίων Πάολο Οντορίκο.

 

Ενώ την οργάνωση ανέλαβαν η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, ο Δήμος Καστοριάς, η Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς, καθώς και με την υποστήριξη πολλών άλλων φορέων όπως του δήμου Νεστορίου, του δήμου Άργους Ορεστικού, του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς, του Αρχοντικού Ωρολογόπουλου και των Αστικών Λεωφορείων.

Ακολουθεί βίντεο με δηλώσεις της Ο. Τελιγιορίδου, του Σωτ. Αδαμόπουλου και του Αν. Αγγελή.

 

Χαιρετισμός του καθηγητή του Πανεπιστημίου Βυζαντινών Σπουδών

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Η ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΗ ΕΣΤΙΑ

Τηλ. & FAX: 2467027935

email: kasestia@otenet.gr


Βρείτε μας στο facebook

Βρείτε μας στο twitter

Βρείτε μας στο instagram


ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΕΝΤΥΠΟΥ

ΤΙΜΗ ΦΥΛΛΟΥ: 1 €

ΕΤΗΣΙΕΣ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ: Εντός νομού 30€/ εκτός νομού 60€/

Δήμων – Κοινοτήτων – Οργανισμών – Τραπεζών 90€

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ: Ευρώπη 100€/ ΗΠΑ 120$/ Αυστραλία 130$/ Καναδά 120$

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: Δημοσίου 2€/εκατοστό

Δημοσίου που επιβαρύνουν ιδιώτες 5€/εκατοστό

(κοινή υπουργική απόφαση 2/28783Α/9-9-2005)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ: Σύμφωνα με τον κατάλογο

Τα ενυπόγραφα άρθρα και σχόλια εκφράζουν τις απόψεις ων συντακτών τους, οι οποίοι φέρουν και αποκλειστική ευθύνη.Newsletter

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Και μείνετε ενημερωμένοι για ότι συμβαίνει στο νομό μας και όχι μόνο

[contact-form-7 id=”2056″ title=”Newsletter form”]

Κατηγορίες