Νέα αποκάλυψη: Τί συμβαίνει με τις γεωτρήσεις Αμπελοκήπων και Μηλίτσας? Γιατί ο Δήμος Άργους Ορεστικού τοποθέτησε φίλτρα?

Την τοποθέτηση φίλτρων στην δεξαμενή των Αμπελοκήπων από το έτος 2016 αποκαλύπτει σήμερα το kastorianiestia.gr από τα πρακτικά της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Άργους Ορεστικού της 23-1-2017  όπως έχουν αναρτηθεί στην «Διαύγεια» . (βλ. παρακάτω)

Σύμφωνα με την ανάρτηση στην «Διαύγεια» τα φίλτρα έκανε δωρεά μια ιδιωτική εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται στην περιοχή προκειμένου «να επιλυθεί το υπάρχον πρόβλημα στο δίκτυο ύδρευσης Δ.Δ. Αμπελοκήπων, Ι. Δραγούμη» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

 

Είχε προηγηθεί δημοσίευμα στο kastorianiestia.gr της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» του Δήμου Άργους Ορεστικού σύμφωνα με το οποίο στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της 3ης Ιουλίου τέθηκε για τρίτη φορά το σχετικό ερώτημα αλλά όπως υποστηρίζουν «Η διοίκηση του Δήμου δήλωνε άγνοια και εκ των υστέρων μας γνωστοποιήθηκε πως ήταν φίλτρα ενεργού άνθρακα»!

 

Σήμερα ο Δήμος Άργους Ορεστικού με δελτίο τύπου κάλεσε τους κατόχους γεωτρήσεων στις περιοχές Αμπελοκήπων – Μηλίτσας και Κωσταραζίου να δηλώσουν εάν επιθυμούν δωρεάν έλεγχο στο αρδεύσιμο νερό.

Ενώ παράλληλα στη σημερινή σύσκεψη στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη για την αντιμετώπιση μια ενδεχόμενης μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής ο Δήμαρχος Π. Κεπαπτσόγλου παραδέχθηκε εκ των υστέρων την τοποθέτηση φίλτρων στην περιοχή των Αμπελοκήπων πράγμα που επιβεβαίωσε αργότερα και ο Σ. Αδαμόπουλος (όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο).

 

Ερωτάται λοιπόν ο Π. Κεπαπτσόγλου

α) Γιατί ο Δήμος του δεν ενημέρωσε τους κατοίκους από το 2016 για τον εντοπισμό του προβλήματος(?) που τον υποχρέωσε να εγκαταστήσει φίλτρα ενεργού άνθρακα στην δεξαμενή των Αμπελοκήπων?

β) Αν τα φίλτρα αυτά είναι τόσο αποτελεσματικά ώστε να μηδενίζουν το πρόβλημα,  γιατί δεν τα συνέστησε και στην ΔΕΥΑΚ για την  αντιμετώπιση του ανάλογου προβλήματος στο Δισπηλιό?

γ) Γιατί μετά από δύο χρόνια ενδιαφέρθηκε να ερευνήσει τις ιδιωτικές γεωτρήσεις με έξοδα του Δήμου? Κι αν τότε δεν ήταν απαραίτητο γιατί το έκανε τώρα?

 

 

 

 


Η ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΗ ΕΣΤΙΑ

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΜΕΛΟΣ Ε.Ι.Ε.Τ.

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΝΤΥΠΟΥ 2242

ΕΔΡΑ Κορυτσάς 17, Τ.Κ. 52100 Καστοριά

Τηλ. & FAX: 2467027935

email: kasestia@otenet.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – ΕΚΔΟΤΗΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

Δημήτρης Ιατρίδης


Βρείτε μας στο facebook

Βρείτε μας στο twitter

Βρείτε μας στο instagram


ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΕΝΤΥΠΟΥ

ΤΙΜΗ ΦΥΛΛΟΥ: 1 €

ΕΤΗΣΙΕΣ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ: Εντός νομού 30€/ εκτός νομού 60€/

Δήμων – Κοινοτήτων – Οργανισμών – Τραπεζών 90€

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ: Ευρώπη 100€/ ΗΠΑ 120$/ Αυστραλία 130$/ Καναδά 120$

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: Δημοσίου 2€/εκατοστό

Δημοσίου που επιβαρύνουν ιδιώτες 5€/εκατοστό

(κοινή υπουργική απόφαση 2/28783Α/9-9-2005)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ: Σύμφωνα με τον κατάλογο

Τα ενυπόγραφα άρθρα και σχόλια εκφράζουν τις απόψεις ων συντακτών τους, οι οποίοι φέρουν και αποκλειστική ευθύνη.Newsletter

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Και μείνετε ενημερωμένοι για ότι συμβαίνει στο νομό μας και όχι μόνο


Κατηγορίες