PAPOULIDIS-8-300x227

Οι «ανεκπλήρωτοι έρωτες» ενός πρώην δημάρχου και το Πνευματικό Κέντρο Καστοριάς

Δεν ξέρουμε αν στους «ανεκπλήρωτους έρωτες» του πρώην Δημάρχου Δημήτρη Παπουλίδη, όπως διαβάσαμε πρόσφατα στο διαδίκτυο, (διαβάστε εδώ)

συγκαταλέγεταικαι το «λουκέτο» που μπήκε χωρίς επιστροφή, επί των ημερών του, στο μοναδικό Πνευματικό Κέντρο  της Καστοριάς και από τότε δεν λειτούργησε ποτέ μέχρι σήμερα!

 

Ούτε βέβαια εκδηλώθηκε κάποια σοβαρή πρωτοβουλία για την κατασκευή νέου κτιρίου. Και η Καστοριά με την πλούσια πολιτιστική παράδοση είναι η μοναδική πόλη στην Ελλάδα που δεν διαθέτει Πνευματικό Κέντρο!

 

Όλα αυτά είναι λίγο-πολύ γνωστά και δεν έχει νόημα να τα αναμοχλεύουμε,  αν οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές τους δεν επιχειρούσαν εν όψει εκλογών, ένα θριαμβευτικό come back στα δημοτικά πράγματα μέσω παρένθετων προσώπων.

 

Εκείνο όμως που δεν είναι ευρύτερα γνωστό είναι ότι η δημοτική αρχή του Δημήτρη Παπουλίδη είναι η πρώτη «κληρονόμος» της περίφημης διαθήκης Παπαλαζάρου που ανέλαβε την υποχρέωση να εκπληρώσει την επιθυμία του δωρητή η οποία προέβλεπε την ίδρυση και λειτουργία Πνευματικού Κέντρου στην Καστοριά.

 

Τα όσα ακολούθησαν θυμίζουν αστυνομικό θρίλερ με τους πρωταγωνιστές του να επισκέπτονται τα ανακριτικά γραφεία όταν το πόρισμα στον ορκωτών λογιστών έβγαλε σοβαρά ελλείμματα στη Διαθήκη!

 

Έκτοτε πέρασαν 20 χρόνια αδράνειας και η διαθήκη παραμένει ελλιπής και αναξιοποίητη…

Φυσικά και το πνευματικό κέντρο έγινε άπιαστο όνειρο και το πιο σύντομο… ανέκδοτο  στο στόμα των περισσότερων καστοριανών.

 

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο δήμαρχος Καστοριάς Ανέστης Αγγελής προκειμένου να δώσει προοπτική στην υπόθεση του Πνευματικού Κέντρου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην προσπάθεια του Δήμου για την αξιοποίηση του «εναπομείναντος ποσού της διαθήκης».  Χωρίς ωστόσο να κατονομάσει, ως  όφειλε, ποιο είναι το «εναπομείναν ποσό της διαθήκης» και ποια είναι η διαφορά του από  το αρχικό κεφάλαιο των 2 εκατομμυρίων ευρώ.

 

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία του kastorianiestia.gr  υπάρχουν δύο πορίσματα ορκωτών λογιστών (το ένα από τη δημοτική αρχή του Ανέστη Αγγελή) που ανεβάζουν το έλλειμμα της διαθήκης στις 782.000 ευρώ και καταλογίζουν ευθύνες σε συγκεκριμένα πρόσωπα του δήμου.

 

Σήμερα η υπόθεση αντί να φτάσει στα χέρια των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης με τη νόμιμη οδό κατέληξε να λιμνάζει στα συρτάρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας χωρίς καμία προοπτική αξιοποίησης της διαθήκης.

Να γιατί η Καστοριά δεν θα αποκτήσει ποτέ Πνευματικό Κέντρο!

 

 

Δημήτρης Ιατρίδης

 


Η ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΗ ΕΣΤΙΑ

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΜΕΛΟΣ Ε.Ι.Ε.Τ.

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΝΤΥΠΟΥ 2242

ΕΔΡΑ Κορυτσάς 17, Τ.Κ. 52100 Καστοριά

Τηλ. & FAX: 2467027935

email: kasestia@otenet.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – ΕΚΔΟΤΗΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

Δημήτρης Ιατρίδης


Βρείτε μας στο facebook

Βρείτε μας στο twitter

Βρείτε μας στο instagram


ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΕΝΤΥΠΟΥ

ΤΙΜΗ ΦΥΛΛΟΥ: 1 €

ΕΤΗΣΙΕΣ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ: Εντός νομού 30€/ εκτός νομού 60€/

Δήμων – Κοινοτήτων – Οργανισμών – Τραπεζών 90€

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ: Ευρώπη 100€/ ΗΠΑ 120$/ Αυστραλία 130$/ Καναδά 120$

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: Δημοσίου 2€/εκατοστό

Δημοσίου που επιβαρύνουν ιδιώτες 5€/εκατοστό

(κοινή υπουργική απόφαση 2/28783Α/9-9-2005)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ: Σύμφωνα με τον κατάλογο

Τα ενυπόγραφα άρθρα και σχόλια εκφράζουν τις απόψεις ων συντακτών τους, οι οποίοι φέρουν και αποκλειστική ευθύνη.Newsletter

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Και μείνετε ενημερωμένοι για ότι συμβαίνει στο νομό μας και όχι μόνο


Κατηγορίες