Τα μαύρα σκοτάδια στο Δισπηλιό και το… κρεβάτι του Προκρούστη

Δεν είναι μόνο το πρόβλημα του νερού που αναστατώνει τους κατοίκους του χωριού τον τελευταίο καιρό. Είναι και η έλλειψη εξωτερικού φωτισμού στην έξοδο προς το Άργος Ορεστικό εδώ και πολλά χρόνια. Με αποτέλεσμα ο κεντρικός αυτός δρόμος να μένει μόνιμα βυθισμένος στο σκοτάδι κάτι που συνεπάγεται σοβαρούς κινδύνους για την κυκλοφορία πεζών και αυτοκινήτων κατά κατά τις βραδινές ώρες.

 

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν ακόμα υπήρχε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση επειδή μετά τη διαπλάτυνση του δρόμου οι κολώνες της ΔΕΗ δεν μετακινήθηκαν στο πεζοδρόμιο και παρέμειναν στις… αυλές των σπιτιών σε απόσταση τουλάχιστον 10 μέτρων από τον δρόμο!

 

Αντίθετα στα πεζοδρόμια παραμένουν ακόμα και τώρα ακάλυπτα τα καλώδια της ΔΕΗ που θα τροφοδοτούσαν με ρεύμα τις κολώνες.

 

 

Όταν ο δήμος Καστοριάς διαδέχτηκε τη Νομαρχία αντί να φροντίσει να τακτοποιηθεί αυτό το ζήτημα επέλεξε τη μέθοδο του… Προκρούστη μεταφέροντας την πινακίδα με την ονομασία του χωριού 500 μέτρα προς το κέντρο από τα τελευταία σπίτια.

Έτσι ακρωτηριάστηκε το τμήμα που δεν φωτίζεται από τον υπόλοιπο οικισμό δίνοντας την εντύπωση ότι βρίσκεται εκτός σχεδίου και άρα εκτός ευθύνης του δήμου Καστοριάς!

Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με τα δημοτικά τέλη και τα τέλη ύδρευσης της ΔΕΥΑΚ τα οποία οι κάτοικοι της περιοχής πληρώνουν κανονικά στο Δήμο.