Αναπάντητα ερωτήματα και μετά τη σημερινή σύσκεψη για το νερό του Δισπηλιού

Αναπάντητα παραμένουν και μετά τη σημερινή σύσκεψη στο Δημαρχείο της Καστοριάς, τα βασικά ερωτήματα που απασχολούν τους κατοίκους του Δισπηλιού για το πότε ξεκίνησε η μόλυνση του νερού και τι επιπτώσεις θα έχει αυτό στην υγεία τους.

 

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε  σήμερα το μεσημέρι  στο γραφείο του δημάρχου Καστοριάς Ανέστη Αγγελή συμμετείχαν η βουλευτής Ολυμπία Τελιγιορίδου, ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Καρυπίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Αδαμόπουλος και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Γιώργος Μπαμπάκος.

Το ενδιαφέρον της σύσκεψης επικεντρώθηκε κυρίως στην κατασκευή του αγωγού, που θα τροφοδοτήσει με νερό το Δισπηλιό από το δίκτυο της Καστοριάς.

Χωρίς να δοθούν σαφείς οδηγίες για τον εντοπισμό της πηγής που ρυπαίνει τον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής.

Στις επίμονες ερωτήσεις της Καστοριανής  Εστίας, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ   Γ.  Μπαμπάκος, εμφανώς ενοχλημένος, έπεσε σε αντιφάσεις ως προς το χρονοδιάγραμμα ενημέρωσης των πολιτικών προσώπων που συμμετείχαν στη σύσκεψη.

Γεγονός που επιβεβαιώνει την αδυναμία της ηγεσίας της ΔΕΥΑΚ να χειριστεί ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα που αφορά την δημόσια υγεία κάτω από συνθήκες εκτάκτου ανάγκης.