Η ΔΕΥΑΚ είχε έτοιμη την μελέτη του αγωγού του Δισπηλιού από τις αρχές Ιουνίου ενώ διαβεβαίωνε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με το νερό!

Την αποκάλυψη αυτή έκανε στο χθεσινό έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο Καστοριάς, ο Διευθυντής της Επιχείρησης Π. Διαμαντόπουλος, προκαλώντας τις εύλογες απορίες των δημοτικών συμβούλων της μειοψηφίας για το κατά πόσο η ΔΕΥΑΚ γνώριζε από την αρχή την βαθμιαία επιδείνωση της ποιότητας του νερού στο Δισπηλιό και δεν φρόντισε να πάρει τα αναγκαία προληπτικά μέτρα, ενημερώνοντας του κατοίκους.

 

Παράλληλα ο Π. Διαμαντόπουλος ενημέρωσε το σώμα πριν αυτό εγκρίνει την προγραμματική σύμβαση των 170.000 € με τον Δήμο ότι: “Η διαδικασία ανάθεσης του έργου θα γίνει με διαπραγμάτευση, αλλά προφορικά θα πω ότι ο ανάδοχος έχει ήδη εγκατασταθεί και έχουν ξεκινήσει οι εργασίες”!

 

Στη συνέχεια αλλά πάντα σε πρώτο πρόσωπο ο Διευθυντής της ΔΕΥΑΚ δικαιολόγησε την παραπάνω απόφαση λέγοντας ότι: “Επειδή υπάρχει έλλειψη προσωπικού στην ΔΕΥΑΚ έχουμε κάποιους εξωτερικούς συνεργάτες ανά δημοτική ενότητα και στη βάση αυτής της σύμβασης που έχω εγώ (?) ήδη ξεκίνησα να εκτελώ κάποιες εργασίες μέχρι να εγκατασταθεί ο εργολάβος από την διαδικασία που σας είπα”.

 

Ο Δ/ντής της ΔΕΥΑΚ προέβλεψε επίσης ότι αν ο εργολάβος εγκατασταθεί τις επόμενες δύο μέρες  μέσα σε διάστημα 6 ημερών θα μπορεί να υδροδοτηθεί το Δισπηλιό!

 

Δείτε φωτογραφίες από την κατασκευή του αγωγού