Περισσότεροι από 20 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί από τις πυρκαγιές – Ξεπερνούν τους 100 οι τραυματίες, ανάμεσά τους και 16 παιδιά

Ανείπωτη τραγωδία από τη μεγάλη πυρκαγιά στην Αττική. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Τζανακόπουλος ανακοίνωσε μετά τις 2.40 τα ξημερώματα, ότι «ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νεκρών υπερβαίνει τους 20 και ο αριθμός των τραυματιών υπερβαίνει τους 88 ενήλικες, εκ των οποίων οι 11 σοβαρά, και 16 παιδιά».

Ο δήμαρχος Ραφήνας Ευάγγελος Μπουρνούς, με δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ μετά τα μεσάνυχτα μίλησε για τέσσερις νεκρούς που είδε ο ίδιος:

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπουρνούς είπε: “Υπάρχουν πολλοί τραυματίες. Με τα μάτια μου έχω δει τέσσερις νεκρούς, μέσα στους οικισμούς. Οι τραυματίες είναι περισσότεροι από 30 στην περιοχή. Εχω δει πολλούς να έχουν καεί στο σώμα τους. Δεν εκτιμήθηκε σωστά από την πυροσβεστική η φωτιά”.

Ο ΣΚΑΪ λίγο αργότερα μετέδωσε ότι 8 νεκροί ανασύρθηκαν από τη θάλασσα στην παραλία της Ραφήνας.

Για δυο απανθρακωμένους νεκρούς που μεταφέρθηκαν στο Σισμανόγλειο, έκανε λόγο ο διοικητής ΕΚΕΠΥ, κ. Παπαευσταθίου τις πρώτες πρωινές ώρες.

Για δυο νεκρούς στην περιοχή του Ν. Βουτζά κάνει λόγο το ΕΚΑΒ, δίχως ωστόσο να έχει διευκρινιστεί μέχρι τώρα, αν πρόκειται για τα ίδια θύματα των πυρκαγιών.

Παράλληλα, σύμφωνα με το protothema, ένα 14χρονο κοριτσάκι ανασύρθηκε πνιγμένο από τη θάλασσα, ανοικτά της Ραφήνας από το πλήρωμα του ταχύπλοου Tera Jet, το οποίο διέσωσε άλλα 17 άτομα.

Ένα βρέφος έξι μηνών άφησε λόγω των αναθυμιάσεων την τελευταία του πνοή από την πυρκαγιά.

Οι πληροφορίες παραμένουν συγκεχυμένες, με τις τελευταίες αναφορές να κάνουν λόγο για περισσότερα από δέκα θύματα. Από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, ωστόσο, τόνιζαν ότι δεν είναι ακριβής ο αριθμός των νεκρών.

topontiki.gr