Στρουθοκαμηλίζουν στο δήμο Άργους Ορεστικού αν περιορίσουν το πρόβλημα του νερού μόνο στο Δισπηλιό!

Όταν εμφανίστηκαν οι πρώτες μετρήσεις της ΔΕΥΑΚ με το μολυσμένο νερό, ο Δήμος Άργους Ορεστικού έσπευσε, με καθυστέρηση μίας εβδομάδας να εκφράσει την… συμπαράστασή του προς το δοκιμαζόμενο λαό του Δισπηλιό με ένα ψυχρό δελτίο τύπου.

Ελπίζοντας προφανώς ότι θα διαψευστεί η λαϊκή παροιμία που λέει ότι αν πάρει φωτιά το σπίτι του γείτονα, περίμενε να καεί και το δικό σου…

 

Δυστυχώς όμως για αυτόν η “φωτιά”  άναψε εκ των έσω, στο δημοτικό συμβούλιο όταν η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης αποκάλυψε ότι ο δήμος Άργους Ορεστικού τοποθέτηση το 2016 φίλτρα ενεργού άνθρακα στην δεξαμενή των Αμπελοκήπων και  με χορηγό ένα από τα βυρσοδεψεία που δραστηριοποιούνται στην περιοχή!

 

Αντί για άλλη εξήγηση ο δήμος με νέο δελτίο τύπου κάλεσε τους κατόχους γεωτρήσεων της ίδιας περιοχής να προσκομίσουν δείγματα νερού για δωρεάν αναλύσεις  με έξοδα του δήμου.

Ενώ το ίδιο βράδυ ο δήμαρχος Πάνος Κεπαπτσόγλου κατέθετε  την επιστημονική του άποψη σε τοπικό κανάλι λέγοντας ότι πιθανόν η μόλυνση του νερού να οφείλεται στον πρόσφατο… σεισμό!

Διότι όπως είπε ο υδροφόρος ορίζοντας μαζί μοιάζει με ένα γεμάτο ποτήρι που όταν το αναμοχλεύσουμε, οι χημικές ουσίες που βρίσκονται στον πυθμένα ανεβαίνουν στην επιφάνεια και αυξάνουν την περιεκτικότητά τους στο νερό.

 

Έκτοτε βέβαια ούτε αποτελέσματα των μετρήσεων είχαμε ούτε κάποιες εξηγήσεις δόθηκαν για τα φίλτρα στη δεξαμενή των Αμπελοκήπων. Διότι το νερό του Δισπηλιού πέρασε σε δεύτερο πλάνο μόλις ξέσπασαν οι πυρκαγιές στην Αττική και ο Δήμος Άργους Ορεστικού όπως και τόσοι άλλοι φορείς έριξε όλο το βάρος στη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας, προβάλλοντας όμως τον εαυτό του με έξοδα των άλλων!