Άσυλο στην Ελλάδα ζητούν χιλιάδες Τούρκοι – Αναλυτικά στοιχεία

Άσυλο στην Ελλάδα ζητούν χιλιάδες Τούρκοι. Ο αριθμός τους πολλαπλασιάζεται αριθμητικά, σύμφωνα με τα καταγεγραμμένα στοιχεία.

Μακριά από το καθεστώς Ερντογάν επιχειρούν να βρεθούν χιλιάδες Τούρκοι, οι οποίοι εγκαταλείπουν την πατρίδα τους και ζητούν άσυλο στην Ελλάδα.

Μέσα σε 60 μέρες, όπως αποκαλύπτει η Real News, ο αριθμός των Τούρκων πολιτών που κατέθεσαν αίτηση στην Ελλάδα έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ, καθώς συνολικά 1.101 άτομα τουρκικής υπηκοότητας ζήτησαν την παροχή διεθνούς προστασίας από τη χώρα μας. 

Σε αυτούς προστίθεται και η Τουρκάλα πρώην βουλευτής του φιλοκουρδικού HDP, Λεϊλά Μπιρλίκ, η οποία πέρασε τα σύνορα του Έβρου μόλις την περασμένη εβδομάδα, καθώς αντιμετώπιζε διώξεις για την προπαγάνδα υπέρ της τρομοκρατίας.

Η πρώην βουλευτής, κατέθεσε την σχετική αίτηση την περασμένη Τετάρτη.

Μετά από την ευνοϊκή απόφαση για τη χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων στον πρώτο από τους οχτώ τούρκους αξιωματικούς, οι Τούρκοι αντιφρονούντες θεωρούν ότι το περιβάλλον στην Ελλάδα είναι απολύτως ευνοϊκό για να λάβουν πολιτικό άσυλο.

Σημειώνεται ότι το επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου του 2018 στην Ελλάδα πολιτικό άσυλο ζήτησαν 1.839 Τούρκοι πολίτες, και περιμένουν την έκδοσή του στη χώρα μας.

Συγκριτικά, όλο το 2017 κατέθεσαν αίτηση για απόκτηση πολιτικού ασύλου στην Ελλάδα 1.827 Τούρκοι.

Είναι δε ενδεικτικό ότι μόνο τον Ιούλιο του 2018 687 Τούρκοι πολίτες ζήτησαν άσυλο, με τον αριθμό τους τελευταίους μήνες να πολλαπλασιάζεται.

armyvoice.gr