Αγγελής

Βγήκαν τα “μαχαίρια” από τις αλλαγές των αντιδημάρχων στο Δήμο Καστοριάς

Μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις και ασφυκτικές πιέσεις από την πλευρά των ενδιαφερόμενων, ο δήμαρχος Ανέστης Αγγελής αποφάσισε να ανακοινώσει μέχρι τέλος του μήνα τα ονόματα των αντιδημάρχων που θα πλαισιώσουν από 1η Σεπτεμβρίου το νέο διοικητικό σχήμα του Δήμου  Καστοριάς.

 

Ως πιθανή ημερομηνία της ανακοίνωσης  θεωρείται η Δευτέρα 27 Αυγούστου οπότε θα έχουν επιστρέψει από τις διακοπές τους όλοι και δεν θα υπάρχει το στοιχείο του αιφνιδιασμού.

 

Ο τρίτος και τελευταίος ανασχηματισμός που θα επιχειρήσει ο δήμαρχος δεν έχει καμία σχέση με την απόδοση αυτών που φεύγουν και με την επάρκεια αυτών που έρχονται.

Απλά θα προσπαθήσει να κρατήσει κάποιες λεπτές ισορροπίες στο εσωτερικό της ομάδας του,  μέχρι τις εκλογές.

 

Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές ο μόνος “αναντικατάστατος” που παραμένει στη θέση του είναι  ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Βαγγέλης Στεργιόπουλος.

Αντίθετα πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Λεωνίδας Παπαδημητρίου ενδέχεται να εγκαταλείψει οικειοθελώς την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Ανάδειξης της Παλιάς Πόλης σαν έκφραση δυσαρέσκειας για την ολική απουσία του δήμου από το ιστορικό τμήμα της πόλης.

Σε μία τέτοια περίπτωση ενδέχεται να γίνει συγχώνευση με την Αντιδημαρχία Τουρισμού και Αθλητισμού όπου επικρατέστερος φέρεται να είναι ο Θόδωρος Μυλωνάς ο οποίος παραιτήθηκε πριν λίγο καιρό από το νομικό πρόσωπο για να διεκδικήσει μία θέση αντιδημάρχου.

 

Από την “καραμπόλα” ευνοημένος φέρεται  και ο μέχρι τώρα αντιδήμαρχος Τουρισμού Λάζαρος Ζήσης ο οποίος θα παραμείνει πρόεδρος της Ορεστιάδας που διαχειρίζεται σημαντικό μέρος των εσόδων από τα τουριστικά ακίνητα του δήμου.

Στον πολύ ευαίσθητο τομέα των τεχνικών έργων επικρατέστερος φαίνεται ο Κώστας Αντωνιάδης που κερδίζει στα σημεία τον Θόδωρο Μυλωνά και εγκαταλείπει την πολύπαθη ΔΕΥΑΚ την οποία διεκδικεί με αξιώσεις ο Στέλιος Φουλιράς.

 

Από τους νεοεισερχόμενους επικρατέστερος για την Αντιδημαρχία Προγραμματισμού  φέρεται ο Δημήτρης Καπρής και ο Διονύσης Λίτσκας για την Αντιδημαρχία Καθαριότητας και Περιβάλλοντος.

 

Τη θέση του αντιδημάρχου Πρασίνου αναλαμβάνει κατά πάσα πιθανότητα ο Αντώνης Στούμπας.  Ενώ η Άννα Πετσάλνικου φέρεται να συμφώνησε για τη θέση της Προέδρου της Μακεδνός από Αντιπρόεδρος που ήταν μέχρι σήμερα.

 

Ο δήμαρχος Ανέστης Αγγελής αντιλαμβανόμενος το βαρύ κλίμα και την καταιγίδα που έρχεται στην προσπάθειά του να κατευνάσει τυχόν αντιδράσεις από τους απερχόμενους, τους ζήτησε να αναλάβουν θέσεις προέδρων και αντιπροέδρων στο Νομικό Πρόσωπο και στις  Επιχειρήσεις  του δήμου. Χωρίς όμως να πάρει συγκεκριμένη απάντηση από τους περισσότερους οι οποίοι προς το παρόν κρατάνε κλειστά τα χαρτιά τους. Ενώ κάποιοι δήλωσαν ότι δεν δέχονται την υποβάθμιση και θα ακολουθήσουν από δω και στο εξής τον δικό τους δρόμο.

 

Στα ευτράπελα της υπόθεσης θα σημειώσουμε την επιμονή συζύγου υποψηφίου αντιδημάρχου ,  η οποία φέρεται να είχε “κατασκηνώσει” στον προθάλαμο του Δημαρχείου και απειλούσε Θεούς και δαίμονες αν δεν αναβαθμίζονταν ο σύζυγός της σε Αντιδήμαρχο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Η ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΗ ΕΣΤΙΑ

Τηλ. & FAX: 2467027935

email: kasestia@otenet.gr


Βρείτε μας στο facebook

Βρείτε μας στο twitter

Βρείτε μας στο instagram


ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΕΝΤΥΠΟΥ

ΤΙΜΗ ΦΥΛΛΟΥ: 1 €

ΕΤΗΣΙΕΣ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ: Εντός νομού 30€/ εκτός νομού 60€/

Δήμων – Κοινοτήτων – Οργανισμών – Τραπεζών 90€

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ: Ευρώπη 100€/ ΗΠΑ 120$/ Αυστραλία 130$/ Καναδά 120$

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: Δημοσίου 2€/εκατοστό

Δημοσίου που επιβαρύνουν ιδιώτες 5€/εκατοστό

(κοινή υπουργική απόφαση 2/28783Α/9-9-2005)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ: Σύμφωνα με τον κατάλογο

Τα ενυπόγραφα άρθρα και σχόλια εκφράζουν τις απόψεις ων συντακτών τους, οι οποίοι φέρουν και αποκλειστική ευθύνη.Newsletter

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Και μείνετε ενημερωμένοι για ότι συμβαίνει στο νομό μας και όχι μόνο

[contact-form-7 id=”2056″ title=”Newsletter form”]

Κατηγορίες