Η υφυπουργοποίηση της Ολυμπίας Τελιγιορίδου και μάλιστα στον ευαίσθητο για την περιοχή μας πρωτογενή τομέα, εκτός από τον ιδιαίτερο συμβολισμό που εκπέμπει, αποτελεί και μια ακλόνητη απόδειξη για την μεγάλη βαρύτητα που δείχνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για την έδρα της Καστοριάς – ίσως την μεγαλύτερη σ΄ ολόκληρη την Δυτική Μακεδονία!

Διότι με βάση τις τελευταίες δημοσκοπήσεις η έδρα του ΣΥΡΙΖΑ της Καστοριάς κινδυνεύει άμεσα από την ανασύνταξη των δυνάμεων που επιχειρούνται αυτό τον καιρό στο Πασόκ μέσα από τις τάξεις του ΚΙΝΑΛ.

Ενώ αντίθετα έχει μάλλον προεξοφλήσει την αντιστροφή του σκηνικού στην Κοζάνη στις εθνικές εκλογές και θα ρίξει όλο το βάρος στην επανεκλογή του Θεόδωρου Καρυπίδη.

Αυτά τα δύο “χαρτιά” πρέπει να “εκμεταλλευθούν” οι φορείς της Καστοριάς για το υπόλοιπο διάστημα μέχρι τις εκλογές και να επιχειρήσουν να συγκρατήσουν τον τόπο από την ελεύθερη πτώση που κατακρημνίζεται τα τελευταία χρόνια.

Αν φυσικά διαθέτουν τα ανάλογα αντανακλαστικά για να ανταποκριθούν στις προκλήσεις που θα προκύψουν από εδώ και πέρα…

Ήδη καταγράφονται οι πρώτες κινήσεις από το επιτελείο του Θεόδωρου Καρυπίδη, να χρηματοδοτηθούν άμεσα από την Περιφέρεια “ώριμα” έργα για την Καστοριά, που λιμνάζουν στα συρτάρια της Διαχειριστικής Αρχής από χρόνια.

Ενώ στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καστοριάς, τέθηκε πολύ εύστοχα αλλά από την μειοψηφία, το θέμα της μετανάστευσης των νέων και η νέα χάραξη της σιδηροδρομικής σύνδεσης στην περιοχή, από την οποία δυστυχώς απουσιάζει και πάλι η Καστοριά!

Το οξύμωρο είναι ότι γι΄ αυτό το τελευταίο είχε δεσμευθεί προσωπικά η Ολυμπία Τελιγιορίδου ως βουλευτής και τώρα καλείται να επαναφέρει στην πράξη από θέση κυβερνητικής ευθύνης το ίδιο θέμα.

Μερίδιο ευθύνης για την υλοποίηση όλων αυτών των προσδοκιών που καλλιέργησε η αναβάθμιση της Ολυμπίας Τελιγιορίδου, ασφαλώς και έχουν οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι οποίοι θα πρέπει ν΄ αφήσουν κατά μέρος τις μικροκομματικές σκοπιμότητες και να συνταχθούν πίσω από τον κοινό στόχο.

Όπως έκαναν όλα τα προηγούμενα χρόνια οι γείτονες που εκμεταλλεύθηκαν την ανισορροπία των δυνάμεων και δημιούργησαν την Περιφέρεια των δύο ταχυτήτων σε βάρος της διασπασμένης και κατακερματισμένης Καστοριάς!

Καιρός είναι να πάρουμε το “αίμα” μας πίσω…