Κυνική ομολογία Π. Κεπαπτσόγλου: “Δεν με ενδιαφέρει τι έγινε στο Δισπηλιό. Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους”!

Αυτή ήταν η απάντηση του δημάρχου Άργους Ορεστικού σε σχετική ερώτηση της Γιάννας Λούσιου στο Δίκτυο 1, αμέσως μετά την ταπεινωτική συγγνώμη που απέσπασε από τον  Αντιπεριφερειάρχη και τους υπαλλήλους της Π. Ε.  Καστοριάς για τα “παραποιημένα” στοιχεία των αναλύσεων του νερού των Αμπελοκήπων από κάποιο “πιστοποιημένο” εργαστήριο!

Δηλαδή αυτό που προέχει για τον Δήμαρχο δεν είναι η συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος με τον εντοπισμό του ρυπαντή που μολύνει τον υδροφόρο ορίζοντα. Αλλά το πώς θα κερδίσει την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων του διαχωρίζοντας τις ευθύνες από τον όμορο Δήμο.

 

Όμως το κρίσιμο ζήτημα είναι ότι η μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής είναι γεγονός! Και η μόλυνση δεν γνωρίζει σύνορα ούτε χωροταξικές κατανομές του Καλλικράτη.

 

Το τι παίχτηκε σε αυτές τις κρίσιμες ώρες που ο Π .  Κεπαπτσόγλου βρίσκονταν εκτός έδρας θα το αποκαλύψει πιθανόν η δικαστική έρευνα.

Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που ο δήμαρχος Άργους Ορεστικού προσεγγίζει μόνο επικοινωνιακά τα ζητήματα ρύπανσης του περιβάλλοντος για τα οποία ενοχοποιείται ο δήμος του. Οπως η ρύπανση  του Αλιάκμονα με τα αστικά λύματα του Άργους Ορεστικού που αποκάλυψε η Καστοριανή Εστία…

 

Αλλά … ξεχάστηκε έντεχνα από τους ηθικούς αυτουργούς μόλις διαγράφτηκε το πρόστιμο των 98.000 € από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Και αυτό είναι που μέτρησε πάνω απ’ όλα στον αξιακο κώδικα του δημάρχου