Θεσσαλονίκη: Έφτασαν οι πρώτοι στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονια – Τριπλό μπλόκο από την αστυνομία για να μην πλησιάσουν στο Βελλίδειο (Photos)

Κατά τις 16.00 το μεσημέρι του Σαββάτου άρχισαν να φτάνουν οι πρώτοι διαδηλωτές στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, το σημείο, δηλαδή, στο οποίο θα πραγματοποιηθεί το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.

Παράλληλα, έχουν ξεκινήσει και τα δρακόντρεια μέτρα ασφαλείας με κάγκελα και φραγμούς από κλούβες των ΜΑΤ προκειμένου να αποκλειστεί η πρόσβαση στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο όπου αναμένεται να μιλήσει ο Αλέξης Τσίπρας.

Οι φράχτες έχουν τοποθετηθεί από την Νικολάου Γερμανού και το ύψος του πάρκινγκ της ΧΑΝΘ, μέσα στο πάρκο του Ξαρχάκου και φτάνουν μέχρι το ύψος του δημαρχείου Θεσσαλονίκης.

Επίσης, φράχτες βρίσκονται και γύρω γύρω από το Αρχαιολογικό Μουσείο, ενώ στη Μανώλη Ανδρόνικου αναμένεται να τοποθετηθούν κλούβες της ΕΛΑΣ ως ένας επιπλέον φραγμός για τους διαδηλωτές.

Οι βασικές συγκεντρώσεις

Τέσσερις είναι οι βασικές συγκεντρώσεις που έχουν προγραμματιστεί για το Σάββατο. Στο ‘Αγαλμα του Βενιζέλου, καλούν στις 6 το απόγευμα, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΘ και ΕΔΟΘ, ενώ, το κάλεσμα του ΠΑΜΕ είναι την ίδια ώρα στην Πλατεία Αριστοτέλους. Μία ώρα νωρίτερα θα ξεκινήσει, στην πλατεία Καμάρας, η προσέλευση ατόμων που πρόσκεινται στον αντιεξουσιαστικό και αναρχικό χώρο, ενώ όσοι θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία προγραμματίζουν να συγκεντρωθούν, στις 7 το απόγευμα, έξω από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

Τον χορό των κινητοποιήσεων ξεκινούν αύριο οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία και τα Σώματα Ασφαλείας. Πιο συγκεκριμένα, η ΠΟΕΔΗΝ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στις 8 το πρωί, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, ενώ η συγκέντρωση των ένστολων έχει προγραμματιστεί να γίνει στις 6 το απόγευμα, στο Λευκό Πύργο.

topontiki.gr