690_7c251d47-d844-44fe-b884-385be9feaded

Νίκησε η αποχή – Ποιες εξελίξεις δρομολογεί το δημοψήφισμα σε Σκόπια και Αθήνα

Τι είπε για την συμμετοχή στο δημοψήφισμα και τι ζήτησε απο το VMRO. Ενοχλημένη η Αθήνα απο την στάση των πολιτών. Για “άκυρη Συμφωνία” μιλά ο Καμμένος.

 

«Το αποτέλεσμα είναι αποδεκτό από όλους, οι ψηφοφόροι ψήφισαν με αξιοπρέπεια και περηφάνεια. Αυτοί που συμμετέχουν είναι αυτοί που αποφασίζουν και διαμορφώνουν το αποτέλεσμα» τόνισε σε δηλώσεις του ο Ζόραν Ζάεφ, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στα Σκόπια για την Συμφωνία των Πρεσπών.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, με καταμετρημένο το 20% των εκλογικών τμημάτων, υπέρ του ΝΑΙ ψήφισε το 91,03%.

«Παρά την αποχή που κήρυξε η αντιπολίτευση εγώ σε σέβομαι την απόφαση των πολιτών να μην συμμετέχουν», σημείωσε ο Πρωθυπουργός της γείτονος, τονίζοντας ότι η χώρα δεν θα πάει σε εκλογές και υπογραμμίζοντας ότι οι επόμενες αποφάσεις θα παρθούν εντός της Βουλής.

«Η Συμφωνία των Πρεσπών θα πάει στην Βουλή της πΓΔΜ για να εγκριθεί. Αν αυτό δεν συμβεί, τότε η χώρα θα πάει σε εκλογές. Μέχρι τότε θα συνεχίσω να ηγούμαι της χώρας προκειμένου να μπούμε σε Ε.Ε και ΝΑΤΟ», σημείωσε, προσπαθώντας να αφήσει πίσω τις αρνητικές εντυπώσεις απο το γύρισμα της πλάτης των Σκοπιανών στο κρίσιμο δημοψήφισμα.

Ο Ζόραν Ζάεφ ζήτησε την στήριξη του VMRO για να περάσει η Συνταγματική Αναθεώρηση στα Σκόπια που προβλέπεται στην Συμφωνία, εφόσον το αποτέλεσμα της κάλπης είναι καθαρό υπέρ του “ναι”, κάτι που πάντως προεξοφλούσαν οι δημοσκοπήσεις, ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών, οι οποίες σε αντίθετη περίπτωση είναι μονόδρομος για την χώρα, θέτοντας εν αμφιβόλω και το πολιτικό μέλλον του Ζάεφ.

Σκόπια

Στο μεταξύ, το εθνικιστικό κόμμα της αντιπολίτευσης στην πΓΔΜ, με ανακοίνωσή του κάνει λόγο για σημαντικές παραβιάσεις της εκλογικής διαδικασίας σε διάφορα εκλογικά κέντρα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση σε κάποια εκλογικά κέντρα καταμετρήθηκαν 500 ψηφοφόροι σε δύο ώρες, που, σύμφωνα με την ανακοίνωση, συνεπάγεται ένας ψηφοφόρος κάθε 14 δευτερόλεπτα.

Με το κλείσιμο της κάλπης και την ανακοίνωση της μικρής συμμετοχής στο δημοψήφισμα, υποστηρικτές της αντιπολίτευσης έστησαν πάρτι στο κέντρο της πόλης των Σκοπίων.

Σκόπια

ΥΠΕΞ: αντιφατικό το μήνυμα – Καμμένος: άκυρη η Συμφωνία

Την ανάγκη να διαφυλαχθεί η δυναμική της Συμφωνίας των Πρεσπών επεσήμανε στην πρώτη της αντίδραση η Αθήνα, με το Υπουργείο Εξωτερικών να μην κρύβει την ενόχληση του για την χαμηλή συμμετοχή των πολιτών στο δημοψήφισμα και τις εξελίξεις που αυτή πυροδοτεί στην γειτονική χώρα.

Η πρώτη αντίδραση απο ελληνικής πλευράς ήρθε απο τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος έκανε λόγο για δικαίωσή του και σημείωσε ότι κατ΄ εκείνον “πλέον η Συμφωνία των Πρεσπών καθίσταται άκυρη”.

ant1news.gr

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Η ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΗ ΕΣΤΙΑ

Τηλ. & FAX: 2467027935

email: kasestia@otenet.gr


Βρείτε μας στο facebook

Βρείτε μας στο twitter

Βρείτε μας στο instagram


ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΕΝΤΥΠΟΥ

ΤΙΜΗ ΦΥΛΛΟΥ: 1 €

ΕΤΗΣΙΕΣ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ: Εντός νομού 30€/ εκτός νομού 60€/

Δήμων – Κοινοτήτων – Οργανισμών – Τραπεζών 90€

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ: Ευρώπη 100€/ ΗΠΑ 120$/ Αυστραλία 130$/ Καναδά 120$

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: Δημοσίου 2€/εκατοστό

Δημοσίου που επιβαρύνουν ιδιώτες 5€/εκατοστό

(κοινή υπουργική απόφαση 2/28783Α/9-9-2005)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ: Σύμφωνα με τον κατάλογο

Τα ενυπόγραφα άρθρα και σχόλια εκφράζουν τις απόψεις ων συντακτών τους, οι οποίοι φέρουν και αποκλειστική ευθύνη.Newsletter

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Και μείνετε ενημερωμένοι για ότι συμβαίνει στο νομό μας και όχι μόνο

[contact-form-7 id=”2056″ title=”Newsletter form”]

Κατηγορίες