Ο “Αρμαγεδδώνας” του ΤΑΡ σάρωσε το δάσος της Οινόης – Ανάστατοι οι κάτοικοι για την καταστροφή!

Εικόνες από την κόλαση του Δάντη, αποκαλύπτει ο φακός του kastorianiestia.gr στο πέρασμα του αγωγού ΤΑΡ από το κατάφυτο βουνό  της “Φλατσάτας” στην Οινόη Καστοριάς, λίγο πριν αυτός περάσει τα σύνορα με την Αλβανία.

Μια περιοχή που σεβάστηκαν οι αιώνες και προστάτεψαν με την ζωή τους οι άνθρωποι, έρχεται σήμερα μια πολυεθνική ξένων συμφερόντων, να εξολοθρεύσει και την τελευταία ικμάδα που έχει απομείνει, με την “αποικιοκρατική”  αντίληψη που την διακρίνει!

 

Μια τεράστια “μαχαιριά” πλάτους 100 μέτρων, διασχίζει τον αυχένα του βουνού, προκαλώντας τεράστιες κατολισθήσεις βράχων που φράζουν τις πηγές του νερού και καλύπτουν με πυκνή “πούδρα” σκόνης τα βοσκοτόπια της περιοχής! Δεν έχει απομείνει ούτε κλαρί για να βοσκήσουν. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να βάλλουν τον σωλήνα στο έδαφος,  λένε τώρα οι κτηνοτρόφοι!

Και σαν να μην έφτανε αυτό, έσκαψαν οριζόντια ολόκληρο το βουνό, για να μεταφέρουν μέχρι την κορυφή με τα ογκώδη μηχανήματα τους σωλήνες του αγωγού!

 

Οι συνέπειες στο περιβάλλον τεράστιες! Αλλά ακόμα πιο προκλητική η απουσία του κράτους και της αυτοδιοίκησης, που θα προστάτευε τις περιουσίες των ανθρώπων του μόχθου.

 

Φαίνεται ότι οι εποχές που ο ΤΑΡ διαφήμιζε καταπράσινα λιβάδια και μοίραζε “καθρεφτάκια” στους ιθαγενείς, έχουν περάσει ανεπιστρεπί…

Τώρα που το έργο βρίσκεται στα τελειώματά του, δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο!

Ακόμα κι ένα εργατικό ατύχημα που μπορεί να σακατέψει έναν άνθρωπο, εύκολα μετατρέπεται σ΄ ένα απλό “περιστατικό” από το τμήμα επικοινωνίας του ΤΑΡ!

 

Πόσω μάλλον όταν πρόκειται για τα “ζωντανά” του κάθε… “ασήμαντου” κτηνοτρόφου, που στην χειρότερη περίπτωση θα ψοφίσουν ομαδικά από “άγνωστη” για τις υπηρεσίες αιτία…

Αντιμέτωπος μ΄ αυτή την πραγματικότητα, βρέθηκε ο πολύ γνωστός για την μαχητικότητά του και την αγάπη για τον τόπο μας Μανώλης Φουντεδάκης, ο οποίος στο βίντεο που ακολουθεί δηλώνει ανυποχώρητος και αποφασισμένος να υπερασπιστεί τα πάτρια εδάφη και να σταματήσει την καταστροφή της περιουσίας του, που με τόσο κόπο και μεράκι έχτισε για περισσότερα από 30 χρόνια.