Συνελήφθησαν 2 άτομα στην Φλώρινα για κατοχή αρχαίων νομισμάτων

Κατασχέθηκαν 46 αρχαία νομίσματα, τα περισσότερα εκ των οποίων ανήκουν στην ελληνιστική και βυζαντινή περίοδο

Χθες (06-09-2018) το πρωί στην Φλώρινα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, συνέλαβαν δύο άτομα, έναν 32χρονο ημεδαπό και μια 37χρονη αλλοδαπή, για παράβαση του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο συντονισμένης δράσης για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, οι προαναφερόμενοι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο στον 32χρονο στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα (4) αρχαία νομίσματα, τα οποία εμπίπτουν στις διατάξεις της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 32χρονος είχε προμηθευτεί τα νομίσματα σε προγενέστερο χρόνο από 44χρονο αλλοδαπό. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, όπου εντοπίστηκε η 37χρονη αλλοδαπή σύνοικός του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σαράντα δύο (42) αρχαία νομίσματα, ήτοι:
• είκοσι ένα (21) ελληνιστικής περιόδου,
• εννιά (9) βυζαντινής περιόδου,
• πέντε (5) ρωμαϊκής περιόδου,
• ένα (1) οθωμανικής περιόδου και
• έξι (6) νομίσματα, απροσδιόριστης χρονικής περιόδου.

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί ο τρόπος και ο χρόνος απόκτησης των κατασχεθέντων αρχαίων νομισμάτων, τα οποία παραδόθηκαν
στην Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Φλώρινας.
Οι έρευνες για τον εντοπισμό του 44χρονου αλλοδαπού συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Φλώρινας, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.