Χαμός στο διαδίκτυο με την… μακάβρια δήλωση Τσίπρα για τους συνταξιούχους

(ÎÝíç äçìïóßåõóç) Ï ðñùèõðïõñãüò, ÁëÝîçò Ôóßðñáò, ìéëÜåé óå óõíÝíôåõîç Ôýðïõ óôï ðëáßóéï ôçò 83çò Äéåèíïýò ¸êèåóçò Èåóóáëïíßêçò, óôï Óõíåäñéáêü ÊÝíôñï "ÉùÜííçò Âåëëßäçò" óôç Èåóóáëïíßêç, ÊõñéáêÞ 9 Óåðôåìâñßïõ 2018. ÁÐÅ-ÌÐÅ/ ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÕÐÏÕ ÐÑÙÈÕÐÏÕÑÃÏÕ/ Andrea Bonetti

Τρομακτική εντύπωση προκάλεσε σε όλους η δήλωση του πρωθυπουργού στη χθεσινή συνέντευξη τύπου για τις συντάξεις. Είτε δεν κατάλαβε τι είπε, είτε επρόκειτο για λεκτικό ατόπημα, αυτό που είπε ο πρωθυπουργός μόνο μακάβριο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί. Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στις περικοπές στις συντάξεις είπε ότι ότι το μέτρο αφορά μια συγκεκριμένη μερίδα συνταξιούχων, άνω των 70 ετών, συνεπώς θα σβήσει με το πέρασμα του χρόνου.

Είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας στην ερώτηση δημοσιογράφου του ΑΝΤ1 για το τι θα γίνει με τις συντάξεις:

«Αλλά το συγκεκριμένο μέτρο θα εξηγήσουμε στην Κομισιόν ότι είναι ένα μέτρο αντιαναπτυξιακό και μη διαρθρωτικό. Διότι αφορά στην προσωπική διαφορά και αφορά κάποια συγκεκριμένη μερίδα συνταξιούχων, οι οποίοι σήμερα είναι πάνω από 70 ετών οι περισσότεροι. Άρα η όποια περικοπή δαπανών δεν θα είναι μια μόνιμη περικοπή. Θα σβήσει με το πέρασμα του χρόνου. Δεν θα έχει καμία επίπτωση στη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος».

Ολοι βεβαίως αναρωτήθηκαν τι εννοούσε ο κ. Τσίπρας. Διότι αν εννοούσε ότι με… φυσικό τρόπο, δηλαδή με το θάνατο των συνταξιούχων θα λυθεί το πρόβλημα, τότε είναι δικαιολογημένες οι αντιδράσεις στο twitter.

tanea.gr