Απορία αναγνώστη: Γιατί πρέπει να χαλάμε κάτι για να φτιάξουμε κάτι άλλο;

Αυτές τις μέρες ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς διαφημίζει το “Σαλόνι Γούνας” που διοργανώνει στο Εκθετήριό του, με κάτι αεροπανώ (τα λεγόμενα banner) που αναρτά στις σιδερένιες κολώνες του ηλεκτροφωτισμού κατά μήκος των κεντρικών δρόμων της πόλης.

 

Ως εδώ τίποτα το μεμπτόν και καλά θα κάνουμε όλοι μας να συμβάλλουμε όσο μπορούμε στην προβολή και διαφήμιση του τοπικού προϊόντος για την επιτυχία της Έκθεσης.

 

Ακόμα κι αν χρειαστεί να κρεμάσουμε παρόμοια αεροπανώ στα μπαλκόνια  μας…

Όμως εδώ υπάρχει ένα ζήτημα: Ο εργολάβος που ανέλαβε να κρεμάσει τα διαφημιστικά του Συνδέσμου, αντί για σχοινί,  όπως  είναι το φυσιολογικό, χρησιμοποίησε διατρητικές βίδες (;) μεγάλου μεγέθους, προκαλώντας τεράστιες τρύπες στις κολώνες.

 

Εξ όσων γνωρίζουμε η χρήση των αεροπανώ, είναι περιορισμένης χρονικής διάρκειας. Και όταν μετά την έκθεση τα ξεκρεμάσουν, τότε θα αποκαλυφθούν να χάσκουν από τρεις τέτοιες τρύπες σε κάθε πλευρά της κολώνας!

Αυτό σημαίνει ότι με την πάροδο του χρόνου εξασθενεί η στατικότητα της κολώνας και μπορεί με ένα δυνατό αέρα να πέσει στα κεφάλια ανυποψίαστων περαστικών!

Δεν γνωρίζουμε και ούτε είναι στις προθέσεις μας να επιρρίψουμε ευθύνες. Αυτό είναι καθαρά θέμα  συνείδησης του καθενός μας. Αλλά γιατί θα πρέπει σ΄ αυτό τον τόπο να χαλάμε κάτι για να φτιάξουμε κάτι άλλο;

Όπως κάποτε κατεδαφίζαμε τα περίφημα νεοκλασσικά ή πυρπολούσαμε τα αρχοντικά για να φτιάξουμε πολυκατοικίες!

Δυστυχώς η ιστορία επαναλαμβάνεται και δεν είναι φάρσα…