Επιστολή αναγνώστη:Με αφορμή την ανακοίνωση της Αντιδημαρχίας Καθαριότητος του Δήμου Καστοριάς…

Με αφορμή την ανακοίνωση της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας του Δήμου Καστοριάς, η οποια με μια σειρά “απαγορεύεται”, υπενθυμίζει τις υποχρεώσεις των πολιτών προς τον Δήμο. Θα ήθελα, εντελώς καλοπροαίρετα, να αντιστρέψω τις απαγορευτικές διατάξεις του σχετικού νόμου που επικαλείται η Αντιδημαρχία Καθαριότητας και να υπενθυμίσω τις υποχρεώσεις του Δήμου προς τους πολίτες.

Με βάση αυτό το σκεπτικό μπορούμε να… απαγορεύσουμε στον Δήμο:

1. Απαγορεύεται τα δημοτικά πάρκα να είναι εγκαταλειμμένα χωρίς καλωπιστικά φυτά.

2. Απαγορεύεται τα παρτέρια να μην είναι συντηρημένα.

3. Απαγορεύεται τα πεζοδρόμια στις πλατείες Βαν – Φλητ και Καραβαγγέλη να είναι “φουσκωμένα”, από τις ρίζες των δέντρων και να μην μπορείς να περπατήσεις.

4. Απαγορεύεται οι δρόμοι να έχουν λακούβες και “κυματισμό” προκαλώντας φθορές στα αυτοκίνητα, που καλείται να αποζημιώσει ο Δήμος.

5 Απαγορεύεται αυτή η θλιβερή εικόνα που παρουσιάζει η οδός Ορεστείων από τα Ψαράδικα έως τα Λύκεια, με τα χόρτα να φτάνουν μέχρι το οδόστρωμα και τα φανάρια φωτισμού να έχουν καλυφθεί από τα κουνούπια.

6. Απαγορεύεται να μην έχει φωτισμό η προβλήτα στην βόρεια παραλία που είναι ένα από τα πιο τουριστικά σημεία της πόλης και θα συμβάλει στην ισόρροπη ανάπτυξη των δύο πλευρών της λίμνης.
7. Απαγορεύεται σε μια τουριστική πόλη να έχει μία μόνο δημόσια τουαλέτα κι αυτή σε τέτοιο χάλι, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του αρμόδιου υπαλλήλου (σ.σ. Δείξε μου την τουαλέτα σου, να σου πω ποιος είσαι…)

8. Απαγορεύεται να μην υπάρχουν σε κεντρικά σημεία πάρκιγκ ποδηλάτων και μοτοσυκλετών.

9. Απαγορεύεται να μην λειτουργούν τα δύο βαποράκια της λίμνης, όταν σε άλλες αντίστοιχες λίμνες κυκλοφορούν περισσότερα από δέκα!

10. Απαγορεύεται να υπάρχουν ασυντήρητες παιδικές χαρές.
11. Απαγορεύεται να κρατάς κλειστές τις βυζαντινές εκκλησίες και αναξιοποίητο τον Μενδρεσέ και να διώχνεις τον θρησκευτικό τουρισμό κι άλλων δογμάτων.

12.Απαγορεύεται να κυκλοφορούν στην πόλη αδέσποτα, χωρίς να υπάρχει μητρώο σκύλων για όλα τα δεσποζόμενα, και να εντοπίζεται εύκολα ο ιδιοκτήτης τους αν τα παρατήσει στον δρόμο, επιβάλλοντας και το ανάλογο πρόστιμο από τον Δήμο.

13. Απαγορεύεται τέλος, να μην χρησιμοποιεί ο Δήμος τις υδροφόρες και τα πυροσβεστικά οχήματα, για να ξεπλένει τα πεζοδρόμια περιμετρικά της λίμνης από τις κουτσουλιές των πουλιών που προκαλούν αηδία στον επισκέπτη.

Με εκτίμηση
Περικλής Πετρόπουλος
Δημότης Κστοριάς

Υ.Γ. Όλα τα παραπάνω αφορούν την νυν, την πρώην και την επόμενη Δημοτική Αρχή