ΦΩΤΟ_1
23 Οκτωβρίου 20181min0

Ημερίδα με θέμα: «Truth about fur and animal rights» (μτφ. H αλήθεια για τη γούνα και τα δικαιώματα των ζώων»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική ημερίδα που διοργάνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας με θέμα «Truth about fur and animal rights» (μτφ.  H αλήθεια για τη γούνα και τα δικαιώματα των ζώων», το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018 στην πόλη της Καστοριάς.

 

Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ολυμπία Τελιγιορίδου, η Βουλευτής της Ν.Δ. Καστοριάς Μαρία Αντωνίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Σωτήριος Αδαμόπουλος, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου.

 

Σκοπός της ημερίδας ήταν η σωστή ενημέρωση σχετικά με τη Γούνα, ως προϊόν και τα δικαιώματα των εκτρεφόμενων γουνοφόρων ζώων της χώρας μας. Παράλληλα δόθηκαν οι απαντήσεις με τεκμηριωμένα και αναμφισβήτητα επιχειρήματα προς  στις ψευδείς και παραπληροφορητικές επιθέσεις εναντίον του κλάδου, «Θελήσαμε να παρουσιάσουμε στον κόσμο την αλήθεια γύρω από τη γούνα, καθώς δεχθήκαμε , ως κλάδος,  αναίτια πολλές επιθέσεις από  άτομα τα οποία δεν προσεγγίζουν ούτε στο ελάχιστο την αλήθεια» δήλωσε ο  Πρόεδρος της Ε.Ο.Γ. Δημήτριος Κοσμίδης.

 

Ομιλητές ήταν ο εκπρόσωπος της Fur Europe Adam Gono, ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας της International Fur Federation Neville Thurlbeck, ο Οικονομικός Σύμβουλος της Ε.Ο.Γ. Νικόλαος Ρίζος, η Κτηνίατρος Ζωή Θώμου, ο Καθηγητής Παθολογικής Ανατομίας του Α.Π.Θ. Θεόφιλος Πουταχίδης και ο Καθηγητής Ζωοτεχνίας του Α.Π.Θ. Πασχάλης Φορτομάρης.

 

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας αναπτύχθηκαν σημαντικοί πυλώνες, μεταξύ των οποίων ήταν η ιστορία και η σημασία της γούνας στη Δυτική Μακεδονία, τα ευρωπαϊκά πρότυπα διαβίωσης των ζώων και  η 100% οικολογική διάσταση της γούνας «Κατά την προσωπική μου άποψη, η γούνα θα έπρεπε ήδη να έχει ανακηρυχθεί εθνικό ελληνικό προϊόν» τόνισε ο κ. Κοσμίδης.

 

Ο κ. Adam Gono τόνισε τη σημασία της βιωσιμότητας των προϊόντων στον τομέα της μόδας «Η βιωσιμότητα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της γούνας και στη σημερινή εποχή έχει πολύ μεγάλη σημασία η διάρκεια των προϊόντων. Πέρα από αυτό όμως υπάρχει και το συναισθηματικό “δέσιμο” με τη γούνα».

 Ο κ.  Neville Thurlbeck ανέπτυξε τους πραγματικούς λόγους για τους οποίους δέχεται επιθέσεις η γούνα και οι οποίοι είναι καθαρά κερδοσκοπικοί.

 

Επιπρόσθετα ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Γ. πληροφόρησε  πως η ενημέρωση ξεκίνησε από την πόλη της Καστοριάς και λίαν συντόμως ανάλογες δράσεις θα πραγματοποιηθούν και στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας.

 

Τέλος, η Ε.Ο.Γ. θα ήθελε να ευχαριστήσει την International Fur Federation,  την Fur Europe και την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς που στήριξαν την εκδήλωση.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Η ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΗ ΕΣΤΙΑ

Τηλ. & FAX: 2467027935

email: kasestia@otenet.gr


Βρείτε μας στο facebook

Βρείτε μας στο twitter

Βρείτε μας στο instagram


ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΕΝΤΥΠΟΥ

ΤΙΜΗ ΦΥΛΛΟΥ: 1 €

ΕΤΗΣΙΕΣ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ: Εντός νομού 30€/ εκτός νομού 60€/

Δήμων – Κοινοτήτων – Οργανισμών – Τραπεζών 90€

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ: Ευρώπη 100€/ ΗΠΑ 120$/ Αυστραλία 130$/ Καναδά 120$

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: Δημοσίου 2€/εκατοστό

Δημοσίου που επιβαρύνουν ιδιώτες 5€/εκατοστό

(κοινή υπουργική απόφαση 2/28783Α/9-9-2005)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ: Σύμφωνα με τον κατάλογο

Τα ενυπόγραφα άρθρα και σχόλια εκφράζουν τις απόψεις ων συντακτών τους, οι οποίοι φέρουν και αποκλειστική ευθύνη.Newsletter

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Και μείνετε ενημερωμένοι για ότι συμβαίνει στο νομό μας και όχι μόνο

[contact-form-7 id=”2056″ title=”Newsletter form”]

Κατηγορίες