Η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας για την αναστολή λειτουργίας της ΕΔΗΚΑ α.ε.

Με ιδιαίτερη ανησυχία και προβληματισμό ενημερωθήκαμε για την αναστολή λειτουργίας της ΕΔΗΚΑ ΑΕ.
Το συγκεκριμένο γεγονός με το ουσιαστικό κλείσιμο της ΕΔΗΚΑ αποτελεί ένα ακόμα πρόβλημα που προστίθεται στα υπάρχοντα προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο της Ελληνικής γουνοποιίας. Ευελπιστούμε ότι η διοίκηση της εταιρίας αλλά και οι αρμόδιοι φορείς θα μπορέσουν να βρουν την κατάλληλη λύση για το πρόβλημα αυτό, δεδομένου ότι η ΕΔΗΚΑ αποτελεί ιδιοκτησία όλων των γουνοποιών και του κλάδου της Ελληνικής γούνας γενικότερα.
Για αυτό το λόγο εκφράζουμε την ανησυχία μας για την διαφύλαξη της περιουσίας της ΕΔΗΚΑ και ιδιαίτερα για τις συνθήκες φύλαξης του κινητού εξοπλισμού, διόλου ευκαταφρόνητης αξίας, στο κτίριο που στεγάζεται η εταιρία. Ο εξοπλισμός αυτός αποτελεί ιδιοκτησία όλων των γουνοποιών και είναι απαραίτητη η διαφύλαξη του.
Καλούμε τη διοίκηση της εταιρίας αλλά και οποιονδήποτε αρμόδιο να προβεί στην καταγραφή και να διασφάλιση των κατάλληλων συνθηκών φύλαξης της περιουσίας αυτής, προς όφελος όλων των γουνοποιών – μετόχων της ΕΔΗΚΑ ΑΕ. και δηλώνουμε ότι για το σκοπό αυτό η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΥΝΑΣ προτίθεται να βοηθήσει με οποιονδήποτε τρόπο είναι εφικτό.