Ο Δήμος Νεστορίου πήρε τα περισσότερα από τον ΤΑΡ με… δανεικά χιλιόμετρα!

Η επιμονή και η ευεληξία του Δήμου Νεστορίου και προσωπικά του δημάρχου Πασχάλη Γκέτσιου απέδωσε καρπούς στο κρίσιμο 

 

ζήτηματων διαχειρι- στικών μελετών για τα δάση του Γράμμου που χρηματοδότησε ο ΤΑΡ με το ποσό των 446.000 ευρώ.

Πόσο υπερβολικό για τα κριτήρια του ΤΑΡ, ο οποίος χρηματοδοτεί έργα σε Δήμους αναλογικά με τα χιλιόμετρα που διανύει ο αγωγός στο έδαφός τους. Σύμφωνα με το πρόγραμμα κοινωνικής εταιρικής ευθύνης της εταιρείας.

Αλλά επειδή ο Δήμος Νεστορίου δεν συμπλήρωνε τα απαιτούμενα χιλιόμετρα, αναγκάστηκε να… δανειστεί στα “χαρτιά” από τους υπόλοιπους Δήμους της Περιφέρειας ορισμένα χιλιόμετρα και να τα επιστρέψει μόλις παραδοθούν οι μελέτες!

Αυτό αποκάλυψε ο δήμαρχος Νεστορίου, παράλληλα με όλες τις ε άλλες ενέργειες που έγιναν από την πλευρά του Δήμου, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στο Κέντρο Νεότητας για την παράδοση των διαχειριστικών μελετών στον Δήμο Νεστορίου!

Στην εκδήλωση παρέστησαν και απηύθυναν χαιρετισμό η βουλευτής της Ν.Δ. Μαρία Αντωνίου, ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Βασίλης Μιχελάκης, ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Καρυπίδης και οι εκπρόσωποι του ΤΑΡ Μιχάλης Γκοσλιόπουλος και Κατερίνα Μουζουράκη.

Αναφερόμενος στην σημασία του έργου για τον Δήμο, ο δήμαρχος Πασχάλης Γκέτσιος τόνισε ότι: “Η σημερινή ημέρα είναι η σφραγίδα της επίλυσης μιας μεγάλης εκκρεμότητας του Δήμου μας. Οι διαχειριστικές μελέτες δασών υπήρξαν για μας πρωταρχικό μέλλημα, αγωνία, στοίχημα και πρόκληση”.

Σύμφωνα πάντα με τον δήμαρχο οι διαχειριστικές μελέτες:

– Δίνουν εργασία σε πάνω από 300 άτομα συνολικά.

-Δίνεται λύση για δέκα χρόνια στην υλοτομία των δασών.

– Εξασφαλίζεται η θέρμανση στα σχολεία και τα δημοτικά καταστήματα του Νεστορίου και της Διποταμίας που λειτουργούν με ξυλολέβητες.

– Γίνεται πλέον ορθολογική εκμετάλλευση των δασών του Γράμμου.

Παράλληλα ο Δήμος Νεστορίου προνόησε να δημιουργηθεί ένας “κουμπαράς” όπου θα καταθέτει ένα ποσό κάθε χρόνο, για να εξασφαλίσει την εκπόνηση των μελετών που θα γίνουν μετά από δέκα χρόνια, όταν πλέον λήξουν οι σημερινές διαχειριστικές μελέτες.