45430427_749881498710345_7083687680097124352_n

Ανακοίνωση του Συλλόγου “Φίλοι του Περιβάλλοντος” Καστοριάς για τις καταστροφές και τους βανδαλισμούς στον Προφήτη Ηλία

Για ακόμη μια φορά ο χώρος αναψυχής του Προφήτη Ηλία έγινε στόχος μια μικρής μερίδας συμπολιτών μας που κάθε τόσο, εκτός από τα σκουπίδια και τα σπασμένα γυαλιά που αφήνουν πίσω τους κάθε φορά που επισκέπτονται το χώρο, προχωρούν σε βανδαλισμούς και καταστροφές. Αυτή τη φορά κατέστρεψαν τις ψησταριές που είχε τοποθετήσει ο Σύλλογος και τα ξύλινα παγκάκια και τραπέζια. Εκτός όμως από αυτή την μικρή ομάδα η οποία με κάθε ευκαιρία σπάει και καταστρέφει ότι υπάρχει στο χώρο, υπάρχουν και κάποιοι μεμονωμένοι συμπολίτες μας που “οραματίζονται” να μετατρέψουν το χώρο σε κυνοκομείο. Το τελευταίο καιρό, έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο να αφήνουν στο χώρο σκυλιά, σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα όταν αυτά είναι έτοιμα να γεννήσουν, και μετά να επιστρέφουν να τα ταΐσουν, αφήνοντας όμως πίσω τους τα κουτάκια με τις κονσέρβες τα πλαστικά τάπερ και διάφορα άλλα σκουπίδια, αδιαφορώντας προκλητικά για την ύπαρξη και άλλων ατόμων στο χώρο και κυρίως παιδιών.
Επίσης φέτος για πρώτη φορά το Βουνό δέχθηκε μεγάλο όγκο κυψελών κάτι που είχε σαν συνέπεια την έντονη αντίδραση πολλών συμπολιτών μας καθώς ήταν αδύνατη η χρησιμοποίηση των μονοπατιών και των άλσων αναψυχής καθώς αυτά είχαν καταληφθεί από τους μελισσοκόμους.

Ο χώρος αυτός εκτός από πνεύμονας πρασίνου είναι χώρος για όλους του πολίτες και αποτελεί πόλο έλξης για φυσιολάτρες, αθλητές, παιδιά αλλά και πλήθος τουριστών. Σκοπός του Συλλόγου είναι να αναδειχθεί περισσότερο η περιοχή, να προστατευτεί και να αλλάξει προς το καλύτερο. Και αυτό θα γίνει. Ήδη έχουν ξεκινήσει διαδικασίες για την ανάδειξη της μοναδικής του βιοποικιλότητας που αφορά τον κρίνο του Βουνού, τη δημιουργία νέας παιδικής χαράς σύμφωνα με τα νέα πρότυπα ασφαλείας, ενώ την άνοιξη θα καλλωπιστεί και θα δημιουργηθεί ένα νέο μικρό παρκάκι με σιντριβάνι. Επίσης διερευνάται και η αξιοποίηση του Βουνού για αγώνες ορεινού τρεξίματος.

Σε όλα τα παραπάνω δεν χωρούν και δεν επιτρέπονται συμπεριφορές και εικόνες καταστροφής όπως αυτές που αντικρίζουμε σχεδόν καθημερινά. Για το λόγο αυτό θα ζητήσουμε πλέον την ενεργοποποίηση όλων των φορέων της πόλης, Αστυνομίας, Δήμου Καστοριάς, Δασαρχείου και Πυροσβεστικής, ώστε επιτέλους να υπάρξει σωστή διαχείριση του χώρου που θα λειτουργεί υπέρ της πόλης και των κατοίκων της.

Ο Σύλλογος για την προστασία της περιουσίας των πολιτών της Καστοριάς κατέθεσε σήμερα μήνυση κατά των “γνωστών – αγνώστων” για τις φθορές που προκάλεσαν στο χώρο τις προηγούμενες μέρες και έπεται συνέχεια.

Με τιμή το Δ.Σ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Η ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΗ ΕΣΤΙΑ

Τηλ. & FAX: 2467027935

email: kasestia@otenet.gr


Βρείτε μας στο facebook

Βρείτε μας στο twitter

Βρείτε μας στο instagram


ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΕΝΤΥΠΟΥ

ΤΙΜΗ ΦΥΛΛΟΥ: 1 €

ΕΤΗΣΙΕΣ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ: Εντός νομού 30€/ εκτός νομού 60€/

Δήμων – Κοινοτήτων – Οργανισμών – Τραπεζών 90€

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ: Ευρώπη 100€/ ΗΠΑ 120$/ Αυστραλία 130$/ Καναδά 120$

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: Δημοσίου 2€/εκατοστό

Δημοσίου που επιβαρύνουν ιδιώτες 5€/εκατοστό

(κοινή υπουργική απόφαση 2/28783Α/9-9-2005)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ: Σύμφωνα με τον κατάλογο

Τα ενυπόγραφα άρθρα και σχόλια εκφράζουν τις απόψεις ων συντακτών τους, οι οποίοι φέρουν και αποκλειστική ευθύνη.Newsletter

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Και μείνετε ενημερωμένοι για ότι συμβαίνει στο νομό μας και όχι μόνο

[contact-form-7 id=”2056″ title=”Newsletter form”]

Κατηγορίες