Δημοτικό Συμβούλιο Καστοριάς: Εγκρίθηκε η σύμβαση για το Πολιτιστικό Κέντρο

Σχεδόν ομόφωνα εγκρίθηκε σήμερα από το Δημοτικό Συμβούλιο Καστοριάς η προγραμματική σύμβαση του Κληροδοτήματος Παπαλαζάρου με την Εγνατία ΑΕ για την κατασκευή Πολιτιστικού Κέντρου στο δημοτικό οικόπεδο που βρίσκεται απέναντι από το Ενυδρείο στην είσοδο της πόλης.

 

Στην εισήγησή του ο δήμαρχος Ανέστης Αγγελής επιβεβαίωσε πρόσφατο δημοσίευμα της Καστοριανής  Εστίας ότι το Πολιτιστικό Κέντρο θα κατασκευαστεί από το… υπόλοιπο της Διαθήκης Παπαλαζάρου που σήμερα υπολογίζεται στα 1,3 εκατομμύρια ευρώ από τα 2 εκατομμύρια που ήταν αρχικά!

 

Ενώ  από αυτά ένα ποσό της τάξης των 70 χιλιάδων ευρώ θα διατεθεί με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου για τη μελέτη του έργου. Και εν συνεχεία η απόφαση του Δ.Σ.  θα επικυρωθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας.

Υπολογίζεται ότι η κατασκευή του έργου θα ξεκινήσει τον προσεχή Μάρτιο και θα ολοκληρωθεί το πολύ σε ένα χρόνο.

 

Απαντώντας στις ερωτήσεις των συμβούλων της μειοψηφίας ο δήμαρχος δήλωσε ότι επιλέχθηκε η Εγνατία ΑΕ ύστερα από την τροποποίηση του σχετικού νόμου που επιτρέπει συμβάσεις με εταιρείες του δημοσίου διότι διαθέτει τεχνογνωσία, ευελιξία, με σχετικά χαμηλό κόστος στην κατασκευή έργων.