REST AREA

Εμπορικοί επισκέπτες από 30 χώρες στο 3rd Fur Shopping Festival στην Καστοριά

Εμπορικούς επισκέπτες από 30 χώρες προσέλκυσε το 3rd Fur Shopping Festival το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο Γούνας Δυτικής Μακεδονίας, στην Καστοριά, από 1 έως 3 Νοεμβρίου 2018, με τη συμμετοχή 80 εκθετών, μεταξύ των οποίων ήταν οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις γούνας από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των εμπορικών επισκεπτών προήλθε από τις χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ (59,93% Ρωσία, 16,81% Ουκρανία), ενώ δεν έλειπε η παρουσία εμπόρων από την Ευρώπη και την Αμερική, οι οποίοι προχώρησαν σε σημαντικές εμπορικές πράξεις, επιλέγοντας από τη μεγάλη ποικιλία εμπορευμάτων (γούνινα ενδύματα, δερμάτινα είδη και αξεσουάρ με γούνα) που διατέθηκαν στο Festival.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία εξήχθησαν από το σύστημα bar code, κατά τη διάρκεια του τριημέρου τις πύλες του Εκθεσιακού Κέντρου Γούνας πέρασαν συνολικά 365 εμπορικοί επισκέπτες από 30 χώρες: Αλβανία, Βουλγαρία, Καναδάς, Κίνα, Δανία, Γαλλία, Γεωργία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιταλία, Καζακστάν, Κορέα, Κουβέιτ, Λίβανος, Λιθουανία, Π.Γ.Δ.Μ., Μολδαβία, Πολωνία, Κατάρ, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία, Τουρκία, Ουκρανία, Ηνωμένο Βασίλειο και Κιριμπάτι (χώρα της Ωκεανίας).
Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο του festival, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν δύο όμορφες μουσικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν από τους διοργανωτές, να χαλαρώσουν, πίνοντας ένα ποτό, στο Rest Area που δημιουργήθηκε εντός του εκθεσιακού χώρου, αλλά και να επισκεφθούν το ειδικό περίπτερο που στήθηκε με αναφορά στην ιστορία της Διεθνούς Έκθεσης Γούνας σε συνεργασία με την Ακαδημία Γραμμάτων και Τεχνών «Θωμάς Μανδακάσης».
To 3rd Fur Shopping Festival πλαισιώθηκε και από πολιτικές παρουσίες, όπως την Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Ολυμπία Τελιγιορίδου, και την Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, την Ευρωβουλευτή Ν.Δ., Μαρία Σπυράκη, συνοδευόμενη από την τοπική Βουλευτή του κόμματος, Μαρία Αντωνίου, οι οποίες εκδήλωσαν τη στήριξή τους στον κλάδο της γούνας, καθώς και τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών, Νικόλαο Εξαδάκτυλο.

Σημαντικές ήταν οι παρουσίες του Προέδρου, του Διευθύνοντος Συμβούλου και του Γενικού Διευθυντή της ΔΕΘ – HELEXPO, Αναστάσιου Τζήκα, Κυριάκου Ποζρικίδη και Αλέξη Τσαξιρλή, που συνεχάρησαν τον Σύνδεσμο Γουνοποιών Καστοριάς για το υψηλό επίπεδο της φετινής διοργάνωσης.
Κατά τη διάρκεια του τριημέρου το «παρών» έδωσε μεγάλο κλιμάκιο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Θόδωρο Καρυπίδη, που, μαζί με τον Πρόεδρο της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.», Απόστολος Αντωνούδη, δεσμεύτηκαν για τη δημιουργία κόμβου στον κάθετο άξονα της Εγνατίας, προκειμένου να αποκτηθεί άμεση πρόσβαση προς το Εκθεσιακό Κέντρο.
Επίσης, στα περίπτερα του Festival περιηγήθηκαν ο βουλευτής Ν.Δ., Γιώργος Κασαπίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, Σωτήρης Αδαμόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Παναγιώτης Κώττας οι δήμαρχοι Καστοριάς και Άργους Ορεστικού, Ανέστης Αγγελής και Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου.
Με αφορμή το 3rd Fur Shopping Festival, στην Καστοριά πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου, που για πρώτη φορά συνεδρίασε εκτός Αττικής, προκειμένου οι γουνοποιοί – επιχειρηματίες να θέσουν ζητήματα που αφορούν τη μεγάλη αγορά της Κίνας, η οποία παρουσιάζει έντονο ενδιαφέρον για τον κλάδο της γούνας.
Οι διοργανωτές δέχθηκαν επίσης την επίσκεψη του διευθυντή, Αποστόλη Τζιώτζη και των σπουδαστών του τμήματος Σχεδίου Μόδας του ΙΕΚ Καστοριάς, προκειμένου να συζητήσουν την εξειδίκευση του αντικειμένου τους στο δέρμα και τη γούνα, έτσι ώστε να δημιουργηθεί νέα δυναμική στη βιομηχανία γούνας της Δυτικής Μακεδονίας.
Το 3rd Fur Shopping Festival διοργάνωσαν ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς, η ΔΕΘ – HELEXPO και η Π.Ε. Καστοριάς – Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ενώ τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Την υποστήριξή τους έδωσαν τα μεγαλύτερα παγκόσμια Δημοπρατήρια Γουνοδερμάτων (NAFA, SAGA και KOPENHAGEN FUR), το Enterprise Greece, οι δήμοι Καστοριάς και Άργους Ορεστικού.

 


Η ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΗ ΕΣΤΙΑ

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΜΕΛΟΣ Ε.Ι.Ε.Τ.

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΝΤΥΠΟΥ 2242

ΕΔΡΑ Κορυτσάς 17, Τ.Κ. 52100 Καστοριά

Τηλ. & FAX: 2467027935

email: kasestia@otenet.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – ΕΚΔΟΤΗΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

Δημήτρης Ιατρίδης


Βρείτε μας στο facebook

Βρείτε μας στο twitter

Βρείτε μας στο instagram


ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΕΝΤΥΠΟΥ

ΤΙΜΗ ΦΥΛΛΟΥ: 1 €

ΕΤΗΣΙΕΣ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ: Εντός νομού 30€/ εκτός νομού 60€/

Δήμων – Κοινοτήτων – Οργανισμών – Τραπεζών 90€

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ: Ευρώπη 100€/ ΗΠΑ 120$/ Αυστραλία 130$/ Καναδά 120$

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: Δημοσίου 2€/εκατοστό

Δημοσίου που επιβαρύνουν ιδιώτες 5€/εκατοστό

(κοινή υπουργική απόφαση 2/28783Α/9-9-2005)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ: Σύμφωνα με τον κατάλογο

Τα ενυπόγραφα άρθρα και σχόλια εκφράζουν τις απόψεις ων συντακτών τους, οι οποίοι φέρουν και αποκλειστική ευθύνη.Newsletter

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Και μείνετε ενημερωμένοι για ότι συμβαίνει στο νομό μας και όχι μόνο


Κατηγορίες