Ποιά είναι τα “ατού” του Γιώργου Κασαπίδη στην Περιφέρεια και η επιστροφή των “ασώτων”!

Η χθεσινή εκδήλωση για την υποψηφιότητα του Γιώργου Κασαπίδη στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και μάλιστα σε “νεκρό” χρόνο, είχε διπλό στόχο:

Πρώτον να καταγράψει το βαρόμετρο τις τάσεις που επικρατούν στο εκλογικό σώμα, για το πρόσωπο του υποψήφιου περιφερειάρχη.
Και δεύτερον να καταγράψει ο ίδιος το ενδιαφέρον των στελεχών της Περιφέρειας,  προς τον συνδυασμό του.

Ειδικά εκείνων που στο παρελθόν είχαν αποσκιρτήσει από την γραμμή της Νέας Δημοκρατίας και έδωσαν το νικηφόρο αποτέλεσμα στον συνδυασμό του Θεόδωρου Καρυπίδη.

Ανάμεσά τους και ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιάννης Σόκουτης, ο οποίος ήταν στην πρώτη σειρά των καθισμάτων της χθεσινής εκδήλωσης και μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Πλακεντά, εμφανίζονται ως το κέντρο βάρους κάθε εκλογικής αναμέτρησης που διαμορφώνει το αποτέλεσμα προς την μια ή την άλλη κατεύθυνση.

Αυτό έγινε και με τον Γιώργο Δακή στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση αλλά και με τον Θεόδωρο Καρυπίδη στην πιο πρόσφατη.

Από την χθεσινή εκδήλωση απουσίαζε ο Π. Πλακεντάς που το ενδιαφέρον του εστιάζεται φανερά στον Δήμο της Εορδαίας. Αλλά την Πτολεμαϊδα εκπροσώπησε ο πρώην δήμαρχος Γρηγόρης Τζιούμαρης, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα θα πλαισιώσει το ψηφοδέλτιο του Γιώργου Κασαπίδη στην Κοζάνη.

Στους “επιλέξιμους” μπορεί να συμπεριληφθεί και ο διευθυντής της ΑΝ.ΚΟ Γιώργος Αμανατίδης, το όνομα του οποίου “έπαιξε” για ένα διάστημα ως υποψήφιου περιφερειάρχη με την στήριξη της Νέας Δημοκρατίας.

Από την Καστοριά έδωσαν αρκετοί το “παρών” στην χθεσινή εκδήλωση με προεξάρχοντα τον νυν αντιπεριφερειάρχη Σωτήρη Αδαμόπουλο, ο οποίος έχει διαχωρήσει εδώ και καιρό την θέση του από την ομάδα του Θ. Καρυπίδη και θεωρείται το πρώτο όνομα που έχει “κλειδώσει” με τον συνδυασμό του Γ. Κασαπίδη.

Παρόντες ήταν επίσης από την ομάδα του Γ. Δακή, ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Σαββόπουλος και η περιφερειακή σύμβουλος Αλίκη Ζήνδρου, καθώς και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαράλαμπος Καραταγλίδης,  ο οποίος διατηρεί διαύλους επικοινωνίας με τον υποψήφιο περιφερειάρχη.

Ενώ δεν θα μπορούσε να απουσιάσει και ο περιφερειακός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Βοϊου Δημήτρης Κοσμίδης, που θα ξεκινήσει αμφίδρομο αγώνα με τον Γιώργο Κασαπίδη.

 

Του Δημήτρη Ιατρίδη