Καστοριά: Δείτε τί αποκάλυψε η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος στο Πνευματικό Κέντρο Πενταβρύσου!

Μια τυπική διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος, που έκανε η ΔΕΗ,  λόγω οφειλής, στο Πνευματικό Κέντρο Πενταβρύσου, ήταν αρκετή.  Αποκαλύφθηκε  όλο το πλέγμα των “πελατειακών” σχέσεων που αναπτύχθηκε διαχρονικά ανάμεσα στην κεντρική διοίκηση του Δήμου και στους διάφορους φορείς των Τοπικών Κοινοτήτων.

 

Το κτήριο του Πνευματικού Κέντρου Πενταβρύσου εκμισθώθηκε από τον Δήμο Καστοριάς στον Πολιτιστικό Σύλλογο Πενταβρύσου για 6 χρόνια. Το μίσθωμα ήταν συμβολικό 50 ευρώ και ξεκίνησε την 13η Αυγούστου 2014. Δηλ. λίγες μέρες προτού η απερχόμενη δημοτική αρχή του Μανώλη Χατζησυμεωνίδη, παραδώσει την διοίκηση στην νεοεκλεγείσα δημοτική αρχή του Ανέστη Αγγελή.

 

Στο συμφωνητικό μίσθωσης, που συνυπογράφουν ο τότε αρμόδιος αντιδήμαρχος και η εκπρόσωπος του Συλλόγου, αναφέρεται ρητά και κατηγορηματικά στην παράγραφο 3 ότι: “Ο μισθωτής βαρύνεται με τα λειτουργικά έξοδα του κτηρίου (δαπάνες καθαριότητας, ύδρευσης, ηλεκτροφωτισμού, θέρμανσης κλπ)

Παραδόξως όμως ο λογαριασμός του ρεύματος εξακολουθούσε να πηγαίνει στον Δήμο. Ενώ άγνωστο παραμένει αν ο Δήμος Καστοριάς πλήρωσε κάποιους λογαρισμούς  μέχρι σήμερα, από τα χρήματα των αγρίως φορολογούμενων δημοτών.

Το θέμα αποκαλύψθηκε μετά από τέσσερα χρόνια  όταν η ΔΕΗ πήγε να κόψει το ρεύμα λόγω οφειλής 1800 ευρώ. Τότε βγήκε στην επιφάνεια όλη αυτή η ιστορία, και  κανείς δεν γνωρίζει αν τελικά ο Δήμος Καστοριάς υποκύψει στις πιέσεις που δέχεται και εξακολουθήσει να πηρώνει το ρεύμα. Μαζί με τα τέλη επανασύνδεσης…

 

Δείτε τα σχετικά έγγραφα