Θέμης Μουμουλίδης: “ κάποιοι προσπαθούν να μην προχωρήσει η ενοποίηση Πανεπιστημίου – ΤΕΙ στη Δυτική Μακεδονία»

Έντονο προβληματισμό και θλίψη δημιουργούν πλέον όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αφορούν στην προοπτική συνένωσης Πανεπιστημίου – ΤΕΙ στη Δυτική Μακεδονία.

Τις καταγγελίες για «παρεμβάσεις…βουλευτή, βουλευτών… αλλά και αυτοδιοικητικών…», διαδέχονται αποκαλύψεις που σοκάρουν.
Όπως αποκαλύπτεται ο υπουργός Παιδείας γίνεται αποδέκτης δύο διαφορετικών πορισμάτων , από την ίδια επιτροπή, ενώ την ίδια στιγμή στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο Κοζάνης, επιρρίπτονται δημόσια ευθύνες στην Κυβέρνηση για καθυστέρηση και έλλειψη διαλόγου, για ένα πόρισμα που αποδεικνύεται πως τελικά είναι δύο, με σημαντικές αλλαγές και με τμήματα που αλλάζουν πόλη μέσα στη νύχτα, διχάζοντας πόλεις και κοινωνία!
Ένας Ιάγος παραμονεύει στη ζωή μας.

Για περισσότερο από ένα χρόνο προσπάθησα να αναδείξω το θέμα της αναβάθμισης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Το Υπουργείο επιχειρεί την συγκρότηση ενός δίκαιου και βιώσιμου σχεδίου ενοποίησης των δύο Ιδρυμάτων, που κάποιοι θεώρησαν πως είναι αποκλειστική υπόθεση της ακαδημαϊκής κοινότητας, με την κοινωνία να παραμένει θεατής των εξελίξεων.

Ωστόσο παρά τις ενστάσεις και τα ερωτηματικά για τις μεθοδεύσεις, δεν είναι ώρα απόδοσης ευθυνών, αλλά συναίνεσης έστω και την τελευταία στιγμή προκειμένου να πραγματοποιηθεί η μετάβαση στο νέο σχήμα.
Παρά το γεγονός που αποδεικνύεται πλέον περίτρανα, πως κάποιοι σκόπιμα καθυστερούσαν προκειμένου να μην προχωρήσει η συνένωση, οφείλουμε να συμβάλουμε όλοι, ώστε να μη χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος και να ανοίξει , με την έγκριση των δύο ιδρυμάτων, ο δρόμος για τη νομοθέτηση του νέου ιδρύματος, προκειμένου να προλάβουμε τα μηχανογραφικά της επόμενης χρονιάς.
Όσο για τις καταγγελίες του Τομέα Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας, η απάντηση δίνεται δημόσια και καθημερινά.
Λάθος πληροφορημένοι, σε παρατεταμένο προεκλογικό οίστρο, έτοιμοι για κάθε μορφής μικροκοματική καταγγελία, που στο βάθος κρύβει πάντα την απόλυτη αλήθεια που δεν είναι άλλη από την προγραμματική θέση της Ν.Δ. για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Να καταστήσει την επιστημονική γνώση, από δημόσιο αγαθό, προνόμιο των εχόντων.

Ο Υπουργός Παιδείας καλείται να αναλάβει επειγόντως πρωτοβουλίες, προκειμένου να ξεπεραστεί η διαφαινόμενη κρίση με σκοπό να μην υπάρξει άλλη καθυστέρηση που θα αποδειχτεί ολέθρια για το μέλλον της Δυτικής Μακεδονίας.
Το μέλλον της περιοχής δεν χαρίζεται σε καμμιά καριέρα(πολιτική, ή ακαδημαϊκή…] και σε καμιά μικροπολιτική σκοπιμότητα.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμη Μουμουλίδη
σκηνοθέτη- βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε.Κοζάνης
μέλους Διαρκών Επιτροπών
Μορφωτικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων