Επισκέπτες από 30 χώρες στο 3rd Fur Shopping Festival

Με μία όμορφη μουσική εκδήλωση αποχαιρέτισαν την Καστοριά οι εμπορικοί επισκέπτες του 3rd Fur Shopping Festival, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για τον ερχόμενο Μάιο, οπότε θα πραγματοποιηθεί η 44η Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς.

Σε ό,τι αφορά τα εμπορικά αποτελέσματα, δεδομένων των δύσκολων συνθηκών που επικρατούν στον κλάδο παγκοσμίως, μπορούν να χαρακτηριστούν ενθαρρυντικά, αφού η επισκεψιμότητα ήταν στα ίδια σχεδόν επίπεδα με την αντίστοιχη περυσινή διοργάνωση.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία εξήχθησαν από το σύστημα bar code, κατά τη διάρκεια του τριημέρου τις πύλες του Εκθεσιακού Κέντρου Γούνας πέρασαν συνολικά 365 εμπορικοί επισκέπτες από 30 χώρες: Αλβανία, Βουλγαρία, Καναδάς, Κίνα, Δανία, Γαλλία, Γεωργία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιταλία, Καζακστάν, Βόρεια Κορέα, Κουβέιτ, Λίβανος, Λιθουανία, Π.Γ.Δ.Μ., Μολδαβία, Πολωνία, Κατάρ, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία, Τουρκία, Ουκρανία, Ηνωμένο Βασίλειο και Κιριμπάτι (χώρα της Ωκεανίας).

Πολλές, από την άλλη πλευρά, ήταν οι πολιτικές παρουσίες και την 3η ημέρα του 3rd Fur Shopping Festival, οπότε περιηγήσεις στα περίπτερα των Εκθετών πραγματοποίησε η Υφυπυργός Εθνικής Άμυνας, Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, η οποία δηλώνει ένθερμη υποστηριχτής του κλάδου της γούνας, συγχαίροντας τόσο τη διοίκηση του Συνδέσμου όσο και τους Γουνοποιούς για την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλουν.

Το «παρών» επίσης έδωσαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Θόδωρος Καρυπίδης, με το επιτελείο του, καθώς και ο πρόεδρος της ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε., Απόστολος Αντωνούδης.

 

Το 3rd Fur Shopping Festival επισκέφθηκε και η διοίκηση της ΔΕΘ – HELEXPO, με τον πρόεδρο, Αναστάσιο Τζήκα, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, Κυριάκο Ποζρικίδη, και τον Γενικό Διευθυντή, Αλέξη Τσαξιρλή, να κάνουν ιδιαίτερη αναφορά στο υψηλό επίπεδο της διοργάνωσης.