Το τμήμα σχεδίου μόδας του ΙΕΚ Καστοριάς επισκέφθηκε το 3rd Fur Shopping Festival

Τμήμα σχεδίου μόδας με ειδικότητα στη γούνα και το δέρμα στο ΙΕΚ Καστοριάς

Οι σπουδαστές του Τμήματος Σχεδίου Μόδας του ΙΕΚ Καστοριάς επισκέφθηκαν το 3rd Fur Shopping Festival, προκειμένου, στο πλαίσιο της ειδικότητάς τους, να πάρουν μία γεύση από το αντικείμενο της γούνας.

Οι σπουδαστές, τους οποίους συνόδευε ο διευθυντής του ΙΕΚ, Αποστόλης Τζιώτζης, αφού ενημερώθηκαν από τον αν. Γενικό Γραμματέα του Συνδέσμου και σχεδιαστή μόδας, Λάζαρο Σαββίδη, για το συγκεκριμένο αντικείμενο, περιηγήθηκαν στα περίπτερα του festival, εκδηλώνοντας τον θαυμασμό τους για τις δημιουργίες των γουνοποιών.

Ταυτόχρονα, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς, Γιάννη Κορεντσίδη, και του κ. Τζιώτζη κρίθηκε σκόπιμο το συγκεκριμένο τμήμα να αποκτήσει εξειδίκευση στη γούνα και το δέρμα, καθώς δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο στη δημόσια εκπαίδευση.

«Είναι μια συνεργασία του τοπικού ΙΕΚ και του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς, η οποία ευελπιστούμε ότι θα έχει αίσιο αποτέλεσμα», δήλωσε ο κ. Κορεντσίδης, αμέσως μετά τη συνάντηση, ενώ ο κ. Τζιώτζης τόνισε: «Πιστεύω ότι οι απόφοιτοι του τμήματος θα βρουν απασχόληση στις επιχειρήσεις της περιοχής μας και, ταυτόχρονα, θα εισάγουν νέες ιδέες στο design των γουναρικών».

Οι δύο φορείς θα συνεργαστούν στενά το επόμενο διάστημα προκειμένου να προχωρήσει και να λειτουργήσει το νέο αυτό τμήμα που θα προσφέρει νέο δυναμικό στον κλάδο της γούνας.