«Χρυσός» ο Πετρούνιας στο παγκόσμιο- Στους 3 κορυφαίους όλων των εποχών στο αγώνισμα

Νέα μεγάλη επιτυχία για τον Λευτέρη Πετρούνια, ο οποίος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα των κρίκων, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξάγεται στη Ντόχα του Κατάρ.

Ο Έλληνας πρωταθλητής με την εξαιρετική του εμφάνιση έδειξε για μία ακόμη φορά ποιος είναι ο κορυφαίος στο άθλημά του.   Βαθμολογήθηκε με 15.366 βαθμούς. Με αυτή τη νίκη γίνεται ένας από τους τρεις αθλητές που έχουν κερδίσει 3 συνεχόμενα χρυσά μετάλλια σε παγκόσμιο, σε 115 χρόνια.

Ο Έλληνες πρωταθλητής διευρύνει το αήττητο σερί, καθώς επί 2,5 χρόνια ο Λευτέρης Πετρούνιας νικάει σε όλους τους αγώνες που έχει εμφανιστεί (9 χρυσά σε 9 διοργανώσεις).    O Πετρούνιας, ως αποτέλεσμα της κλήρωσης που προηγήθηκε, αγωνίστηκε πρώτος στον τελικό.    Δεύτερος στον αγώνα ήρθε ο Βραζιλιανος Ζανέτι, διαχρονικά μεγάλος αντίπαλος αλλά και φίλος του Πετρούνια.

H ίδια η συμμετοχή στο παγκόσμιο θεωρήθηκε άθλος, καθώς έρχεται μόλις λίγες ημέρες πριν το δύσκολο χειρουργείο αποκατάστασης σε πρόβλημα που τον ταλαιπωρεί στον αριστερό ώμο.

Στο στάδιο Aspire Dome που έγιναν οι αγώνες, είχε κατακτήσει το πρώτο σημαντικό μετάλλιο της καριέρας του σε διεθνές επίπεδο, το χάλκινο στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ντόχα το 2009, λίγο πριν κλείσει τα 19 του χρόνια.

Ο Έλληνας πρωταθλητής αναμένεται να χειρουργηθεί τη Δευτέρα.

 

Πηγή: www.lifo.gr